Politiskt korrekt att inte granska borgarna…..

 

Det är inne att inte kritisera Reinfeldt, det har vi märkt. Det kvittar hur gnällig och osaklig han är så granskas han inte särskilt hårt av journalistkåren. Ta hans tal i Almedalen som exempel, ingen kan ju ha tyckt att det var särskilt bra, ändå är det ingen som vågar skriva det.

Eller ta hans utspel om att han ska ta itu med ungdomsarbetslösheten. NU säger han det 4 år efter att han vann valet på just den frågan. Varför ifrågasätts inte det.

 

Dessutom är det inne att vara nedsättande om Mona Sahlin. Det kvittar hur bra hon än är i sina tal så nämns det knappt mer än i förbigående, Då är det tydligen viktigare eller roligare att prata om småsaker runt omkring statsministerkandidaten.

 

En annan påtaglig skillnad är att osämjan inom borgarna inte ifrågasätts överhuvudtaget. Där kan Olofsson göra utspel om vattenfall, Björklund om att struliga elever ska ha med sina förändrar i skolan, Hägglund om ”verklighetens folk” utan att det ifrågasätts.

Men så fort vi lägger fram våra förslag så får vi frågan om vi är överens.

 

Men strunt samma, nu ger vi järnet för ett rättvisare samhälle. Rättvisare skatter, hålla ihop, satsa på skolan för alla, även de som strular ska ha chansen. Gör något åt ungdomsarbetslösheten NU inte om fyra år


Kommentarer
Postat av: Ordkunskap

Du har nog inte riktigt begripit betydelsen av begreppet politiskt korrekt, Monica. Slå upp det på Wikipedia!

2010-08-09 @ 13:24:28
Postat av: Peter

Vad tänker ni göra åt fas3-jobbarnas situation?

2010-08-09 @ 16:45:37
URL: http://sverigenu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0