Smutskastningen från det borgerliga Sverige fortsätter

 

Vi har presenterat en plattform för det Sverige vi vill bygga.
Vi väljer fler jobb i stället för ökade klyftor. Sverige behöver inte amerikanska klyftor. Vi vill bygga ett möjligheternas land i Sverige.  Nu har vi stakat ut vår väg framåt – med investeringar i fler jobb, bättre välfärd och rättvisa mellan generationer.

 

Genast förvränger det borgerliga Sverige vårt budskap. De ljuger till exempel om att vi skulle höja skatten med 54 miljarder

Sanningen är at vi föreslår att den särskilda pensionärsskatten ska avskaffas. Däremot säger vi nej till inkomstskattesänkningar om 15 miljarder. Vi investerar istället i fler lärare i skolan, bättre sjukvård och sänkt maxtaxa på dagis.

 

De påstår att vi rödgröna höjer skatten för 4,4 miljoner löntagare, 500 kronor för en sjuksköterska

De trixar alltså genom att inte berätta båda sidorna på förslaget. Med vår politik får 9 av 10 bättre eller närmast oförändrad ekonomi. Den rikaste tiondelen får betala mer. Under regeringens år vid makten fick den rikaste procenten lika mycket som en fjärdedel av svenska folket tillsammans.

 

De skräms med Höjd bensinskatt

Den borgerliga regeringen har höjt bensinskatten med 29 öre, de har infört skatt på trafikförsäkringen med över 600 kronor. Regeringens privatisering av bilprovningen fördubblar avgifterna för bilisterna.

För en normalbilist innebär vårt förslag en höjd kostnad på ungefär 50 kr per månad. Någon mer höjning blir det inte. Och vi höjer reseavdraget för att kompensera dem som behöver bilen för att ta sig till och från arbetet.

 

De påstår också att Kilometerskatten hotar transportindustrin

Vi ska tidigast år 2013 vill införa en skatt på transporter med tunga lastbilar för att minska miljöbelastningen och få fram resurser till investeringar i ny och bättre väg och järnväg.  Skatten på transporter med tunga lastbilar finns utomlands exempelvis i Tyskland. Varför vill ni att tyska lastbilar ska åka gratis i Sverige och svenska ska betala när man åker i Tyskland?

 

De påstår att ska införa en ungdomsskatt

Även det är fel. Vi ska avskaffa arbetsgivaravgiften för de företag som anställer en arbetslös ungdom. Regeringens nedsättning har inte fungerat den är är mycket dyr och ineffektiv.

 

För borgarna är 6000  RUT- arbetare viktigare än de 25000 välfärdsarbetare som försvunnit

Pengarna räcker inte till att subventionera tjänster i hemmet. Vi prioriterar skola, vård och omsorg. Vi investerar i jobb i välfärden – jobb som i dag har försvunnit.  Många människor kommer köpa dessa tjänster även utan subventioner.

 

De påstår att rödgrönas budget är inte fullt finansierad, vilket är Struntprat. Den är fullt finansierad. Regeringen sänker skatterna för reformutrymmet. Vi investerar i jobb och välfärd.

 

De påstår att det blir höjd fastighetsskatt med de rödgröna

De borgerliga lovade avskaffa fastighetsskatten. Istället fick 640 000 svenskar höjd fastighetsskatt. Däremot har den med en lyxvilla i Djursholm fått skatten sänkt med 50-60-70 000 kronor. Vi vill att den procent med dyraste villor ska bidra mer tillvälfärden. 99 % av villorna (småhusen) får sänkt eller oförändrad skatt med vårt förslag.

Kort sagt vi prioriterar, jobben, barnen och välfärden


Kommentarer
Postat av: Mike

Ni satsar ju ungefär lika mycket på skola och sjukvård som Alliansen. Skillnaden är att ni lägger stora resurser på höja a-kassan för arbetslösa medelinkomsttagare. Resten, förutom den sänkta skatten för pensionärerna, är ju bara småpengar i sammanhanget. Och avseende skatten på pension så matchar ju Alliansen detta har dessutom redan sänkt skatten för pensionärer två gånger - skattesänkningar som aldrig hade genomförts om (S) kommit till makten. Detta för att ni aldrig skulle infört jobbskatteavdragen som ni nu efter fyra års skäll ändå vill behålla.

2010-08-31 @ 20:19:39
Postat av: Mia

Ja alltså valmanifestet hann inte mer än ut så satt

hela Muf och tryckte på knapparna till kommentators

sidan aftonbladet.Dessa spelregler är förberedda

sedan länge och luktar starkt av pr och propaganda

Valmanifestet var kanonbra

2010-08-31 @ 22:35:55
Postat av: Monika

Om kilometerskatten:

Vad som funkar i Tysklan är inte automatiskt rätt medicin för Sverige. Tyskland är ett transitland med mycket utländsk genomfartstrafik. Sverige är ett glesbefolkat avlångt land med mycket industri som är helt beroende av lastbil, tex skogsindustri.Därför är den rödgröna kilometerskatten dålig på alla sätt och vis!

2010-09-01 @ 08:36:18
Postat av: Väljare

Hur mycket mer i kronor ska den rikaste tiondedelen betala och hur mycket ska övriga delar av befolkningen få?

2010-09-01 @ 08:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0