Skulle inte skolan bli bättre?

Märkligt att M-regeringen alltid säger en sak  men resultatet blir ett annat.

De säger att de fixar jobb ändå har vi massarbetslöshet.

De säger att det är viktigt med skolan ändå blir resultaten sämre.

Skolministern har låtit som en papegoja om åtgärder för skolan. Många har nog t.o.m. gått på hans retorik  Men igår fick vi återigen besked om att det går åt fel håll.

Klyftorna ökar och skolan kan inte bryta det  PISA, som initierats av OECD, är den viktigaste internationella jämförelsen av elevernas kunskaper. Rapporten baserar sig på resultatet från nästan en halv miljon 15-åringar från sammanlagt 65 länder.

 

Där bekräftas att Svenska elevers resultat i matematik försämras. För några år sedan låg Sverige över OECD-genomsnittet, idag ligger vi på genomsnittet. Dessutom presterar svenska 15-åringar för första gången under OECD-snittet i Naturvetenskap . En tydlig minskning sedan 2006.

 

Sverige har tidigare legat mycket bra till internationellt när det gäller läsförståelse. Nu har vi sjunkit till en genomsnittlig nivå.   Sverige har gått från att ha en topposition när det gäller att ha en likvärdig skola till att vara ett medelmåttigt land.

Elevers socioekonomiska bakgrund har större betydelse för kunskapsresultaten i Sverige än i OECD-genomsnittet.

 

* Skillnaderna i resultat mellan infödda elever och elever med utländsk bakgrund är nu bland de högsta i hela OECD.

 

Våra förslag om stora investeringar i fler lärare, minskade klasser och ökat stöd till de elever som har sämst förutsättningar kan göra skillnad redan på kortare sikt. Dessa förslag har de borgerliga röstat emot år efter år. Därför har regeringen ett stort ansvar.

 

Skolverket ser en tydlig koppling mellan att klyftorna mellan skolor och elever ökar, och att kunskapsresultaten försämras. En politik som ökar klyftorna och som inte tar tag i skolans likvärdighet drabbar därmed, menar vi, elevernas kunskapsutveckling och i förlängningen svensk tillväxt.

 

Läs mer i Expressen en artikel av Mikael Damberg och i AB svd


Kommentarer
Postat av: Bengt Nilsson

Och det är detta mänskligt utsorterande, odemokratiska, ekonomisk-kapitalistiska system i form av vinstdrivande privata företag inom våra skolor, sjukvård och äldreomsorg som är boven!

Sen undrar jag varför ni,våra socialdemokratiska representanter i Riksdagen, är så rädda för att skriva eller säga rakt ut att det är de kommersiella vinstdrivande privata företagen som sakta men säkert håller på att demontera och raserar vår en gång världsbästa och världskända välfärd!

Senast hade vi fallit till 9:e plats i UNDHP:s välståndslista!!Bengt Nilsson, röd gråsosse

2010-12-08 @ 18:42:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0