Sverige slits isär

Jag känner en 21årig tjej i Falkenberg som har haft turen att få jobb, t.o.m fast jobb, eller tillvidare anställning som det heter. Problemet är att hon jobbar inom vården och där finns få heltider. Sofia har endast 64,5 procent av en heltidstjänst som undersköterska. Heltid tjänar ”hela” 17200 kr i månaden. Trots att Sofia var lycklig över att få ett jobb är hon mycket fattig när hyran och maten är betald, hons söker fler jobb och ska nu försöka kombinera två jobb. Dels sitt fasta jobb som undersköterska och dels ett vikariat som personlig assisten som också är ett deltidsjobb, jag vet inte hur många procent det är vikariatet är på.
Men slitit blir det att få ihop schemat och stressa mellan två olika arbetsgivare.

När jag hörde det tänkte jag att Sverige börjar bli som USA där fattiga människor tvingas ta flera jobb för att klara sig.

Dessutom finns det de som har det ännu värre som fortfarande är arbetslösa eller sjuka och som kastas ut bort från ekonomisk trygghet överhuvudtaget.

 

Samtidigt som detta pågår finns det de som har både två och tre hus. Det räcker ju inte med villa i storstaden det måste ju till en sommarstuga och en stuga i fjällen också……

 

En annan företeelse har blivit att många reser bort, långt bort i flera månader, halvår ja t.o.m år när barnen är små. Det är numera vanligt i vissa kretsar att de passar på att ta ut sin föräldraledighet genom att ö luffa i Thailand med sina småbarn.

Låter jätte kul och tror att det är en fantasisk upplevelse.

 

Men det blir allt tydligare att Sverige slits isär i moderatSverige. Att det blir allt större skillnad mellan stad och land, mellan rik och fattig och mellan män och kvinnor.

En del tycker det är helt OK, det tycker inte jag


Kommentarer
Postat av: Bertil

Intressant inlägg.

Trenden verkar vara global.

det som ska vända denna Klyftiga trend

är nog inget annat än en naturkatastrof.

En solstorm som slår ut all el på hela Jorden, enormt vulkanutbrott som förmörkar jorden.

Eller nåt annat.Vi människor går samma öde som när råttor förökar sig eller harar, eller lemmlar.

Vi är i grunden mer dumma i huvet än vi tror vi är.

2010-12-08 @ 14:40:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0