Jobben och framtidsvisionen gör att vi vinner valet

Till hösten söker vi mandat för en socialdemokratisktledd röd-grön regering.

Vi vinner valet på att lösa jobbkrisen och välfärden.

Jobbkrisen måste mötas med investeringar i jobben. Våra förslag utgår från en ansvarsfull ekonomiskt politik som sätter jobben först.

Vi föreslår investeringar i byggbranschen med hjälp av investeringsstöd och

och ett utökat ROT-avdrag, som inkluderar hyresrätter, det ger både fler jobb och energieffektiva hus. Investeringar i entreprenörer skapar också nya jobb. Även grön teknik kan skapa fler jobb, exempelvis inom vindkraften, biogasen och emissionsfällor. Investeringar i kollektivtrafiken är ett grönt sätt att få fler jobb . Regionalpolitiken behöver återupprättas och därför måste det tas fram en landsbygdsstrategi värd namnet. Samarbetet mellan näringsliv och högskolorna behöver stärkas liksom de företag som kan uppstå i mötet mellan akademi och industri.  Kluster har visat sig vara effektiva sätt att skapa nya jobb.

Utöver jobb i den privata sektorn som i tillverkning, handel, service, IT och säkerhet, vill vi ha kvar jobben i den gemensamma välfärden.

Vad är det för mening med att säga upp tusentals och åter tusentals personer inom skolan och vården om det bara leder till högre arbetslöshet, sämre service till medborgarna och stressigare jobb för de som är kvar?

Läs mer om varför vi vinner valet hos Martin Moberg och hos claeskrantz


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0