Kärnkraftsutbyggnaden skapar oro för eventuell uranbrytning

Nu öppnar Regeringen för att bygga ut kärnkraften. Det är dumt av flera skäl. Dels för att incitamentet för industrin att forska fram förnyelsebarenergi minskar. Dels för att det är dyrt och osäkert och för att det skapar oro för att det ska börja brytas uran igen i våra Västgötaberg. Tyvärr har Statsministern och Näringsministern givit otydliga besked på den punkten.  Vi vill inte göra om misstaget en gång till. Vi vill vara tydliga med att det inte kommer att bli någon uranbrytning.

Idag besökte vi skelettet vid Ranstadverken. Vi träffade Jan Lindholm från Naturskyddsföreningen. Flera utländska bolag har sökt och
prospekteringstillstånd för att borra efter på uran på Billingen, Kinnekulle, Halle och Hunneberg med omnejd. Vi säger nej.

Den socialdemokratiska regeringen sa nej till uranbrytning och detta nej upprepar vi nu.

Vi har också slagit fast att en rödgrön regering inte kommer att tillåta uranbrytning i Sverige.

Skriv på namninsamlingen  Värna Västergötland- Nej till uranbrytning
Värna Västergötland- Nej till uranbrytning


Kommentarer
Postat av: Malin Larsson

Se till att få med fler kritiska riksdagsröster vid omröstningen i maj/juni! Ge stöd till de som fortfarande orkar stå emot den interna mobbningen inom Centern!

Även om lagändringen går igenom så lär det dröja innan det eventuellt blir nya reaktorer. Såvida inte regeringen vill lämna lånegarantier, som Obama lovar nu i USA. Kärnkraften klarar sig dåligt utan statliga subventioner.

Kärnkraftsforskning är mycket dyrt. Jag läste nyss att över hälften av alla energiforskningspengar gått till just kärnkraft, i stället för att satsas på hållbar energi!

2010-02-23 @ 23:37:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0