Arbetslösheten ökar i takt med att ersättningarna sjunker

Idag påstår svd ledare att ”All erfarenhet visar att arbetslösheten och sjukfrånvaron ökar när ersättningsnivåerna höjs”. Jo jo då undrar jag vad vi går igenom just nu, med en skenande arbetslöshet samtidigt som trygghetsersättningarna är lägre och svårare att uppnå.

Undrar just vilken ”all” erfarenhet som Svd hänvisar till i praktiken är det ju tvärt om. Undrar om de överhuvudtaget inte följer arbetsförmedlingens statistik .
Arbetslösheten ökade vecka 1 i år 2010 med 69 184 till 272 573

Långtidsarbetslösheten har på ett år ökat med 39 933 till 83 439.


Mona Sahlin
beskriver hur den moderatledda regeringen misslyckats med sin jobbpolitik och vad vi skulle ha gjort i stället. Dvs investeringar och satsningar på kunskap, trygghet och erfarenhet som det går att läsa mer om i vår budgetmotion Fi260 och på vår hemsida socialdemokraterna

 läs mer på bl.a peterlandersson


Kommentarer
Postat av: Gunnar

All erfarenhet syfter garanterat på den forskning inom området som regeringen stödjer sig på. Vi talar alltså här om internationell forskning och inte endast sådan som är beställd av Svenskar. Jobbskatteavdraget är ju t.ex. inte något unikt Svenskt utan finns i flera europeiska länder.Det är väl dock bara i Sverige som oppositionen fallar tillbaka på skrämselpropaganda. Forskare har ju lite högre krav på sig än du Monica och tar hänsyn till att det försvinner jobb i den största konjunkturnedgången i modern tid. Hur illa skulle det inte varit om vi varit kvar på de höga arbetslöshetssiffror som var under Persson tid vid makten.Det löjliga i sammanhanget är att det finns forskningstöd för att både regeringens jobbavdrag och sossarna fokus på utbildning ger jobb. I den bästa av världar skulle man ha råd att göra båda...att sossarna försöker låtsas som att regeringen gör åtgärder som förvärrar arbetslösheten visar på att ni antingen består att intellektuellt ohederliga personer eller att ni aktivt undviker att sätta er in i fakta.

2010-01-12 @ 09:52:40
Postat av: Olof Hansson

Bra skrivet Gunnar!Vidare tror jag fortfarande mer på Alliansen än på de "lösningar" som S förslår. S klarade inte att få fram jobb i näst senaste högkonjunkturen i mitten av 00-talet.

2010-01-12 @ 12:54:53
Postat av: Peter

Vad är det för tramsretorik du för fram?Arbetslösheten ökar ju pga den globala lågkonjunkturen, inte för att ersättningsnivåerna sänkts.

2010-01-12 @ 16:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0