Det ska va Gött å leva även som pensionär

Sverige är det enda av 18 jämförda länder där pensionärer betalar mer i skatt än löntagare, visar en ny studie. Och glappet ökar. Regeringens politik är orättvis, krånglig och misslyckad, skriver PRO:s ordförande Curt Persson.

Vid pensionering försvinner förvärvsavdraget och i stället får man som nybliven pensionär en höjd skatt. Institutet för privatekonomi knutet till Swedbank spår att ett pensionärspar får 380 kronor minus i kassan varje månad under 2010 jämfört med 2009. Dessutom är kvinnorna extra utsatta eftersom kvinnor i generellt sett har en lägre lön än män och höjningen av skatten blir extra tung att bära.

 

Vi ser nu att de orättvisor som vi blivit varnade för har blivit verklighet. Den ökade klyftan mellan pensionärer och löntagare är onödig och upprör många. Pension är inget annat än uppskjuten lön precis som PRO mycket riktigt påpekar. Att pensionen dessutom sänktes den 1 januari när bromsen slår till gör det inte bättre. Vilket också Curt Persson tydligt förklarade i aktuellt, men som inte gillades av DN

 

Det ska va gött och leva även som pensionär. Därför tänker vi ändra på orättvisorna när vi vinner valet. Vi vill ha rättvisa skatter, skatt efter bärkraft och har i vårt budgetalternativ tagit ett stort steg i den riktningen.


Kommentarer
Postat av: Peter Friberg

Monica har du GLÖMT att Socialdemokraterna var med i den överenskommelsen som gjordes hur man skall berräkna pensionerna. Vidare så får pensionärer sänkt skatt 2010, som du mycket väl vet.Så hyckla inte!!

2010-01-03 @ 19:03:20
URL: http://blogg.tidaholmarn.se
Postat av: Monica Green

Nej jag har inte glömt pensionsöverenskommelsen, som ni visserligen har gått i från flera gånger utan att informera de 5 partier som var överenns om den.

Dessutom är det ni som ökat klyftan mellan de som har jobb och de som inte har det. Er sänkning av skatten för pensionärer är en spott i havet

2010-01-04 @ 09:29:03
Postat av: Bengt Fogdin

Socialdemokraterna byggde folkhemmet och sedan började de riva ned det när Palme kom till makten och gjorde Sverige till världens dåliga samvete och socialbyrå.

2010-01-08 @ 03:34:17
Postat av: Linnea

Tidskriften Forskning & Framstegs chefredaktör och vd Björn Fjaestad skriver roligt och tänkvärt om tekniska hjälpmedel för äldre på Seniorbloggen.se! http://seniorbloggen.se/staende-skribenter/tekniska-hjalpmedel-so-what/

2010-01-08 @ 14:37:01
URL: http://seniorbloggen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0