Maud Olofsson påstår att det blev fler jobb i början av mandatperioden, mera partiledardebatt

Maud Olofsson påstår att det blev fler jobb i början av mandatperioden

Hon kanske har glömt, eller villl glömma, Anders Borgs ord om att det skulle ta två år innan den borgerliga politiken börjar bita och ge resultat. De vann valet september 2006. Alla vet vad som hände två år senare i september 2008 dök börsen med Leman brothers i spetsen, …. Att börsen dök var inte regeringens fel, men de borde inte ha förvärrat krisen genom sabbad a-kassan, slaktat komvux och stoppat nybyggnation m.m.

Jag skrev om att det går väl an att ta äran åt sig när det varit högkonjunktur

De vill nog inte bli påminda om hur det var egentligen Att 153 000 nya jobb tillkom under 2006, under vårt senaste år i regeringen. Att hälften så många jobb dvs ca 80 000 nya jobb tillkom 2007, det  första året med den borgerliga regering. 2008 kom krisen och istället för fler jobb, kom de tusentals och åter tusentals varsel som sedan ledde till arbetslöshet. Pågrund av att regeringen inte ville ”lägga” sig i marknaden. Reinfeldt har öppet sagt att han inte kan rädda några jobb i den privata sektorn

Sverige behöver investera i mer i utbildning. Forskningen visar att den yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen är effektiv för att skapa jobb. Trots detta har regeringen ersatt välfungerande utbildningar för arbetslösa med passiva åtgärder. Vi vill investera  i bristyrkesutbildningar för arbetslösa  Dessutom vill vi införa fler platser till den kvalificerade yrkesutbildningen. Och vi föreslår  fler platser på Komvux än regeringen, varav 4 500 platser riktas till yrkesvux.

 

aftonbladet

krassman

svd

expressen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0