Nu får SAAB äntligen bygga de nya ”miljö-vänligare” bilarna som de planerat länge

För ett år sedan tyckte Maud Olofsson att man skulle tillverka annat än bilar i Trollhättan.

Nu kommer det att byggas bilar i Trollhättan också framöver. Trots Maud Olofssons olyckliga uttalade för ett år sedan, att hon dessutom kastar sten i glashus mitt under en presskonferens är trist som bland annat svd skriver om.

SAAB är en viktig del i det västsvenska nätverk av kunskapsintensiva verksamheter som har anknytning till fordonsindustrin. Här arbetar människor med framtidsinriktad utveckling inom en mångfald av tekniska områden. Utöver de 3500 anställda i Trollhättan berörs ytterligare minst 8000 personer enligt Tillväxtverkets beräkningar.  Fordonsindustrin är viktig för utveckling och jobb för mer än bilfabrikerna i Trollhättan och Torslanda. Hela Sverige berörs av affären. Vi i Skaraborg som har så många underleverantörer till fordonsindustrin är helt beroende av att det sker trovärdiga investeringar för framtiden

 När vi socialdemokratiska Riksdagsledamöter var i Trollhättan för två veckor sedan såg vi produktionen och träffade de anställda. Vi fick se deras nya satsning och fick höra om deras framtidsförhoppningar. Vi var mycket imponerade över hur de kunde fortsätta med sådan energi, noggrannhet och envishet.

Nu får de chansen att utveckla moderna, mer miljövänliga modeller.

                 
#Heja SAAB

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0