Regeringen duckar

Förmodligen känner sig den borgerliga regeringen pressad över att väljarna nu är less på ökade klyftor. I dagens partiledardebatt var Reinfeldt både arrogant och dryg. Dessutom bytte han fokus från att jobben är den viktigaste valfrågan. Nu är det enligt hans uppfattning regeringsdugligheten som är den viktigaste valfrågan. Reinfeldt uppmanade Sahlin att göra de offentliga finanserna till valets viktigaste fråga. Han tycker att den borgerliga regeringen står för "en sund ekonomisk politik".

Förmodligen byter han fokus eftersom han misslyckats med jobben.  Budgetöverskott har blivit budgetunderskott, sänkt skatter med lånade pengar den borgerliga politiken leder till större klyftor i samhället. Regeringen har inte använt fordonsindustrimiljarderna som en enig Riksdag  beslutat om, de har vänt bilarbetare och dess underleverantörer ryggen

Regeringens politik lett till större utanförskap och fler arbetslösa.  70 000 fler är i utanförskap med den borgerliga politiken. Allt fler blir utförsäkrade – både från a-kassan och sjukförsäkringen.

När Mona Sahlin fick ordet beskev hon på ett ödmjukt sätt hur underskott ska vändas till överskott, hur jobben ska bli fler med utbildning, utbildning och utbildning. Varje gång det är partiledardebatt påstår Maud O att vi sossar lämnar kammaren när hon talar men vi sitter artigt kvar. Sanningen är den att det är hennes borgerliga kamrater som inte orkar lyssna på henne . Dessutom påstår hon skattesänkningarna är skattebetalarnas egna pengar, men hon har ju lånat pengarna utomlands för att sänka skatten….

 

aftonbladet

krassman

svd

expressen


Kommentarer
Postat av: Peter Friberg

Hej Monica!

Även om jag inte är riksdagsledamot så följer jag debatten via nätet (http://www.nyhetskanalen.se/1.1450866)och kommer inte fram till samma slutsatser som du gör.

Förhoppningsvis så åtminstånde några väljare det samma och kan tänka själva och jämföra med dina blogginlägg.

Vänlig Peter

2010-01-20 @ 10:40:11
URL: http://blogg.tidaholmarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0