Röd-grön överenskommelse på folk och försvar - Mona Sahlin talar i Sälen

Idag kl 13.35  talar Mona Sahlin om den svenska försvars- och säkerhetspolitiken. Det går att följa henne och hur det rödgröna försvaret ska se ut efter valet här; http://www.folkochforsvar.se/

Många har påstått att vi socialdemokrater inte kan samarbete med miljöpartiet och vänsterpartiet om försvaret. De kommer att bli förvånade över överenskommelsen som presenteras idag.

På fråga efter fråga visar vi nu hur samarbetet ska se ut efter valet. Det är ett resultat av ett målmedvetet arbete i de tre partierna, dels var och en för sig och dels i samarbetsgruperna.

Under ledning av den mest erfarna politiker som Sverige har, Mona Sahlin, kommer det rödgröna samarbetet visa sin styrka inför väljarna. Sammanhållning och solidaritet blir vår styrka inför framtiden

björn fries

svd

svd


Kommentarer
Postat av: bo winberg

2010-01-18 @ 13:35:46
Postat av: Nemokrati

Det verkar som den rödgröna alliansen kommer att leda till S-dominans på samma sätt som den blå alliansen lett till M-dominans vilket kommer att leda till samma ras för småpartierna inom den som det gjort inom den blå. Blockbildning är inte bra, varken i världspolitiken eller inhemskt. Vi behöver en EU-kritisk linje, det finns ju t ex också massor med EU-kritiker inom S som körts över. Och när det gäller kriget i Afghanistan så är det ju hårresande med en utveckling mot yrkesarmé och fortsättningen av bushpolitiken. Det leder till ökad internationell spänning och även stora svårigheter i relationen till Ryssland med den hökpolitiken. Förresten, vad är det som gör att västalliansen tror att de skall kunna lyckas med något som inget land lyckats med genom hela den kända historien - att vinna ett krig mot Afghanistan vars klanstrukturer motstått tiden i hundratals år. Landet kallas inte för inte the graveyard of empires. Dessutom att fortsätta ett åtta år långt krig med ett stöd till Karzairegimen som tillkommit genom konstaterat valfusk det är ju öht inte moraliskt försvarbart. Att överge svensk neutralitet och alliansfrihet är ju även det fullständigt galet. Tror Sverige att de har något de ska ha sagt gentemot Ryssland? Då lider man av hybris. Det enda sättet att tackla är att tagga ner och inte fortsätta hökpolitiken som Bildt hållit på med.

2010-01-18 @ 21:18:16
URL: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0