Skuldsatta får extra avgifter hos försäkringsbolagen

I dag skriver Hans Hoff i Aftonbladet om hur de med betalningsanmärkningar får högre premier och utsätts för svårigheter  

Det är få som känner till att den som har en betalningsanmärkning allt oftare får betala en högre premie för sina försäkringar än kunder utan betalningsanmärkning. Ibland handlar det om så mycket som det dubbla priset. Hans Hoff är arg på detta.

En betalningsanmärkning kan ha kommit till av en högst banal anledning. För något år sedan fick exempelvis några förståndshandikappade en betalningsanmärkning trots att de hade en god man. Det finns även ett fall där ett dödsbo fått en betalningsanmärkning. Där blev plötsligt den dödes hus dubbelt så dyrt att försäkra. Han undrar om detta verkligen är försäkringsmässigt motiverat. Ökar risken för brand eller vattenskada för att ägaren av ett hus avlidit, eller för att en god man inte gjort sitt jobb och betalt räkningar i tid?

 

Hans Hoff


Kommentarer
Postat av: Affe

Underligt att ni inom S som defacto har haft makten i Sverige inte gjort något åt detta tidigare.... detta är inget nytt problem, överskuldsatta har funnits länge och S har har varit en av påhejarna av denna nya utsökningsbalk eller???? Att låta KFM driva in skulder som inte ens behöver kontrolleras om dom äger riktighet..

Välkommen in till Isolvensstockholm och läs, vi är många många...http://www.insolvensstockholm.se/Mvh

Affe

2010-01-21 @ 11:01:21
URL: http://affesblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0