Reinfeldt är så nöjd

 

Han är nöjd över 9% arbetslöshet, han är nöjd med 30% ungdomsarbetslöshet, han är nöjd med stupstocken i sjukförsäkringen, han är nöjd  med at utanförskapet ökat med 70 000 personer under denna mandat period, han är nöjd med att 25 000 anställda  fått lämna kommuner och landsting.

Eller hur ska man annars tolka hans tal om att det går bra för Sverige? Ska man tolka det som att ”det är ju inte vårt fel att det varit lågkonjunktur, därför behöver vi inte göra något för de som drabbats”, eller ska man tolka det som ”bra att socialdemokraterna byggde upp starka stabila statfinanser efter den förra borgerliga regeringens otur, tack vare det har vi klarat oss med hedern i behåll denna gång” eller ska man tolka det som ”ökade klyftor är bra för samhället, lite mer skoputsarjobb och pooltvättar jobb kommer innebära att det sovande/sövda folket i Sverige rycker upp sig”

Är det inte dags att se sanningen i vitögat. Erkänna att de förvärrat krisen genom stora neddragningar på komvux, bristen på långsiktiga besked till kommunerna, ekonomiska otryggheten för de arbetslösa, stoppet av nybyggnation av lägenheter.

Det är möjligt att Reinfeldts taktik om att anfall är bästa försvar går hem, tyvärr går det ut över barnen, över de sjuka, över de arbetslösa och över sammanhållningen som är så viktig för landet.

 

 

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/jobb-hela-vagen-in-i-kaklet-1.1132708

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/i-politikens-lustiga-hus_4952329.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/prioritera-lycka-framfor-bnp_4952427.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article7414932.ab

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2052050/reinfeldt-holl-tal-sa-var-det

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.403355--underhallning-ar-inte-reinfeldts-basta-gren-

http://aftonbladet.se/nyheter/article7414223.ab


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0