Ska Reinfeldt be ”synvillorna” om ursäkt i Almedalen

 

Just nu skriver Fredrik Reinfeldts talskrivare för fullt på det tal han ska hålla i morgon i Almedalen. De ska få honom att framstå som en statsman. Han kommer antagligen att angripa de rödgröna förslagen utan att berätta särskilt mycket om sin egen politik. Han kommer att påstå att de rödgröna är osams trots att vi har en gemensam budget och en gemensam politik. Han kommer tat påstå att vi vill avskaffa ROT, trots att han vet att det är fel, han kommer att låta den lögnen leva vidare.  Han ska försöka vara snäll mot Kd och c som annars riskerar ramla ur Riksdagen. Han ska låta dem driva egna förslag och nåde den som då säger något om osämja inom dne blå alliansen.

 Men kommer han att prata om sina misslyckanden om massarbetslösheten och kommer han att kommentera ungdomsarbetslösheten som är bland den högsta i Europa. Allt enligt Eurostat (det sätt att räkna som högern krävde förra valrörelsen).  Nu säger Reinfeldt att dessa ungdomar är en synvilla. Han borde be dessa ungdomar om ursäkt.

Regeringens ensidiga fokus på sänkta skatter fungerar inte. Sedan regeringen tillträdde har antalet arbetslösa blivit över 100 000 fler. Sysselsättningsgraden har minskat med två procentenheter, det motsvarar 100 000 färre jobb (SCB)

Under det senaste året har antalet sysselsatta i den skattefinansierade välfärden vård, skola och omsorg – oavsett driftsform - blivit cirka 25 000 färre (SKL och SCB).

Nu krävs det en rejäl satsningjobb och utbildning. Nu krävs en ny regering som bekämpar arbetslösheten och sätter jobben först


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0