Sommar och sol även för barnen

Förhoppningsvis kan alla barn njuta av sol, bad och värme nu på sommaren. Att få vara ledig och ta sig till en badsjö, strand eller bassäng tillsammans med kompisar eller föräldrar borde få var en rättighet.

Men det borde också få vara en rättighet att ha tillgång till förskola resten av året. Alla barn, också barn till föräldralediga och arbetslösa, får tillgång till förskola 30 timmar i veckan – i stället för 15 timmar som idag. Vi socialdemokrater vill höja kvalitén för förskola, med mer personal, fortbildning och pedagogisk utveckling.

Regeringens politik innebär att statsbidragen till den kommunala välfärden skolan, vården och omsorgen sänks kraftigt år 2011. De rödgröna kommer att investera minst 12 miljarder mer än regeringen i välfärden under åren 2011 och 2012. Sverige ska tillbaka till överskott. Prioriteringarna genomförs i den takt svensk ekonomi tillåter. Regeringen har infört vårdnadsbidrag, och barnomsorgspeng även till verksamheter utan pedagogiskt innehåll. Jämställdhetsbonusen har inte gjort det bättre I storstädernas förorter har vårdnadsbidraget medfört att föskolor har fått lägga ner och barnen har fått sämre möjligheter att integreras i samhället.

Läs mer: http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Sahlin-30-timmars-forskola-for-alla-barn/


Kommentarer
Postat av: Veronica Palm

Kan tipsa om den newsmill jag har inne idag om regeringens svek mot barnen.

http://www.newsmill.se/artikel/2010/07/15/regeringen-v-rnar-inte-de-fattiga-barnen

2010-07-16 @ 17:55:34
URL: http://veronica-palm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0