31 procent av de unga är ingen synvilla

 

Det är en så hög siffra att Reinfeldt kallar den synvilla och andra vill inte ens veta om den. Men fakta talar sitt tydliga språk

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) var 193 600 personer mellan 15 och 24 år arbetslösa i april. Det totala antalet 15 till 24-åringar i Sverige är 627 100. Det innebär att 31 procent i åldersgruppen är arbetslösa.
I den siffran ingår även personer som studerar på heltid, men som samtidigt söker jobb genom Arbetsförmedlingen.


För fyra år sedan krävde den dåvarande oppositionen att Sverige skulle räkna in studerande som söker jobb som andra EU-länder. Det är sant att det blir lättare att jämföra men det är märkligt och nonchalant att kalla det synvilla.

För fyra år sedan krävde även den borgerliga pressen att Sverige skulle räkna in studerande som söker jobb, men det är märkligt och nonchalant att idag ge Mona Sahlin gult kort för att hon gör det.

För fyra år sedan krävde Svenskt näringsliv genom "den nya välfärden" att studerande som söker jobb skulle räknas in i statistiken som arbetslösa ungdomar. Därför är det märkligt och nonchalant att idag inte ens kritisera Statsministern när han kallar det synvilla.

 

sahlin i aftonbladet

 

rödgrön

johansjolander

fakta koll

svd 2006

peterlandersson


Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson

Att vi socialdemokrater har så svårt att få förtroende i opinionen beror i högsta grad på den här typen av agitation.



Vem som helst i det här landet genomskådar en argumentatioon som struntar i att 15-åringar i Sverige faktiskt har skolplikt. När dessutom vem som helst kan se att av de 193 600 så är 120 000 heltidsstuderande. Återstår alltså ca 70000 ungdomar vilket motsvarar ca 11.2%.



Ledande socialdemokrater har nu krismaximerat under snart fyra års tid och resultatet kan vi bla avläsa i SCB statistik för västsverige med katastrofalt utfall.

Vad gäller SCBs sysselsättningsstatistik så avisade vi den vid förra valet därför att den inte beskriver arbetslösheten utan bara sysselsättningsgraden, vilket är något helt annat. Den har inte blivit mera rättvisande nu, så varför man försvarar bruket av den är obegripligt. Nej gör som Arbetsförmedlingen och LO, använd arbetlöshets statistiken från AMS.



Betänk nu ert ansvar och kravla er ut ur sandlådan, för vad skall man annat karaktärisera ditt resonemang i sista stycket som.

2010-06-13 @ 17:12:31
URL: http://ekehog.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0