Alliansen ramlar ur Rosenbad – enad journalistkår försöker visa motsatsen

 

Detta blogginlägg kan uppfattas som aningen partiskt och lite frustrerat. Det är det också.

När media försöker försköna problemet för den borgerliga regeringen att inte få majoritet i höstens val blir det smått komisk. Det är förståligt att de inte ser sig som den tredje statsmakten som ska granska de som styr. Det är förståligt att de släppt på den så kallade objektiviteten. Det är till och med mänskligt av journalister att tappa bort solidariteten och bara tänka på sin egen bekvämlighet. Men det blir ändå komiskt när de skriver om de senaste opinionsmätningarna. Den stora händelsen sopas under mattan. Rubrikerna ska ändå få läsaren att tro att borgarna skulle vinna valet. Att två av de fyra regeringspartierna ramlar ur Riksdagen är sensationellt, ändå nämns det bara i det finstilta.

När vi hade socialdemokratisk regering var det bra att media granskade makten. Jag trodde på den tiden att media var relativt oberoende, numera vet jag bättre. Jag noterar att journalisterna öppet beskriver att partierna som inte har proffsiga mediastrateger får skylla sig själva.

En tröst i den bedrövelsen är att det inte är lika illa som i Italien men det känns ändå inte bra att vi har en sådan högervridning av journalistkåren. Men ska det behöva vara så? Därför gillar jag Liza Marklund idag

 

Svd Kärringen mot strömmen expressen Alliansfritt Sverige
krassman


Kommentarer
Postat av: Mikael P

1. Media ÄR det tredje statsmakten. De granskar den inte.



2. En överväldigande majoritet av journalistkåren röstar på något av vänsterpartierna.



3. Det är enligt dig således medias fel att ni ligger under i opinionen. Du har inte försökt fundera kring om inte väljarkåren är lite klokare än så?



Folk kanske inte gillar att ni istället för slopat jobbskatteavdrag postar en herrans massa extra kostnader smygvägen via elräkningen, a-kasseavgifter(för den som inte är med), bensinskatt, kilomterskatt (som främst märks på matpriset) och nya fastighetsavgifter...

2010-06-21 @ 05:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0