Fler andledningar till varför vi ska satsa på ungdomarna

 

Regeringen har försämrat möjligheten att utbilda sig. Under mandatperioden har det funnits färre utbildningsplatser än innan de tog över. Trots att ungdomskullarna är större nu än då. Trots att det var högkonjunktur då och kris nu.

Regeringen har infört aktivitetsförbud. Unga tvingas vänta tre månader på eventuell insats.  Endast en av tio av arbetslösa ungdomar får en aktiv insats.

Regeringen har sänkt skatterna med lånade pengar. Det kommer att leda till ökade klyftor, tvinga fram nedskärningar i välfärden och ge sämre förutsättningar för barn och ungdomar att växa. Den borgerliga politiken leder till ökade klyftor som också leder till ökad kriminalitet. 

 

 

Javisst har de haft otur och behövt styra landet under krisen men då är det ännu större anledning att vara aktiv och inte bara rycka på axlarna och säga att det blir två skitår.

 Regeringen ska utvärderas utifrån löftena 2006: De lovade fler jobb - det blev färre jobb. De lovade färre i utanförskap - det blev fler. Löften ska väl inte bara kunna uppfyllas när det går bra

 

  • Ungdomsarbetslösheten är bland Europas högsta.
  • Unga socialbidragstagare ökar.
  • Arbetslösheten fortsätter att öka och långtidsarbetslösheten biter sig fast.
  • 70 000 fler i utanförskap

Det är dags att ge de unga en chans, och en chans till och en till. Vi behöver dem så väl

nya jobb

sydsvenskan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0