Ungdomar har blivit fattiga – det gillar regeringen eftersom det kallas incitament

Under hela mandatperioden har den borgerliga regeringen jobbat för att öka skillnaden. Att öka incitamenten är bra säger de borgerliga företrädarna eftersom annars ”väljer” inte människor att arbeta. De hade kunnat välja att minska klyftorna eftersom ekonomisk trygghet i dåliga tider håller konsumtionen uppe. Men regeringen valde spår. De ville ha större skillnad mellan den som arbetar mot de som är arbetslösa och sjuka.

Nu när ”synvillorna” som Fredrik Reinfeldt kallar de arbetslösa ungdomarna blivit så fattiga att de söker socialbidrag, hittar försöker regeringen påskina att de inte vill ha det så.

 Regeringens politik har kraftigt försämrat ungdomars livsvillkor. När ungdomsarbetslösheten ökar samtidigt som de flesta unga står utanför a-kassan leder det till kraftiga ökningar av socialbidragen. Därmed minskar också resurserna till skola, vård och omsorg. 

Ungdomsarbetslösheten och utanförskapet ökar. Det leder till ökade klyftor men skapar inga nya jobb.

Genom medvetna beslut har regeringen steg för steg försämrat unga människors inträde i vuxenlivet. Det är under en lågkonjunktur som politiken behövs som mest.

 

http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2010/2010-6-11


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0