Vem röstar på centern?

 

Den avveckling som slogs fast efter folkomröstningen handlade om att först bygga ut från två reaktorer till tio och sen avveckla ”med förnuft”.
Nu är förnuftet utbytt till expansion i borgarnas förslag om JA till utbyggnad av 10 nya kärnkraftverk i morgon den 17 juni. Allt detta på grund av  Centerpartiledningens historiska svek mot sina väljare, när de en helg, utan samråd, kovände om energin och plötsligt sa ja till kärnkraften. Ett tidigare grönt parti ändrade odemokratiskt färg och blev ett renodlat blått. Centerpartiets svek - också när det gäller engagemanget för förnybar energi - blir nu än tydligare. Det är lätt att förstå om det svider i hjärtat hos många som tidigare har röstat på Centerpartiet.

Hushållen och industrin är beroende av långsiktigt hållbara besked om en trygg och säker energitillförsel. Regeringens energipolitik har reducerats till förhandlingar med enskilda ledamöter i Riksdagen i stället för en bred och blocköverskridande överenskommelse om den framtida energipolitiken.

Osäkerheten med regeringens energipolitik kvarstår. Ingen vet hur de ekonomiska villkoren för att bygga ny kärnkraft kommer att se ut. Den nya kärnkraft som nu byggs i Finland har visat sig bli väldigt mycket dyrare än beräknat. Mot regeringens osäkra besked står ett tydligt och konkret rödgrönt program för att få minst 55 TWh elproduktion från förnybara källor år 2030.


Ett ja kommer att avveckla C, skriver Aftonbladet på ledarplats. Men Maud Olofsson gör allt för att få sitta kvar i den borgerliga regeringen. Men vilka centerväljare litar på dem nu ?

 

Högberg, Swedmark länstidningen
aftonbladet


Kommentarer
Postat av: Anders Dahlberg (C)

Suck, eller så har stämman beslutat så och flertalet av Centerpartisterna ställer upp bakom förslaget, ni socialdemokrater verkar göra desperata påhopp på det mesta i Centerpartiet. Vad vill ni i rödgröna med energipolitiken? Eller är det bristen av egna förslag och oron över egna bottennivåer i mätningarna som gör att ni i desperation attackerar Centerpartiet? Jaja, det är bara ni som förlorar på det.

2010-06-16 @ 23:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0