Borgerligt pensionärsutspel - skatteklyftan består

I lördags presenterade de borgerliga partiledarna regeringens förslag om pensionerna.

De ska sänka grundavdrag för pensionärerna med fem miljarder kronor från den 1 januari 2011.

Men det innebär att klyftan i skatt mellan löntagare och pensionärer ska bestå. Även fortsättningsvis ska en pensionär med exakt samma inkomst som en löntagare betala mer i skatt. Med regeringens besked kvarstår två tredjedelar av skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare.

Men de allra flesta tycker att det är fel att pensionärer får betala mer skatt än löntagare. idag hade jag GREEN-kontakt i Skövde och besökarna som kom tycker att det blivit ett orättvisare samhälle. En av kvinnorna som kom sa att hon inte har märkt något om att borgarna sänkt skatten för henne. Hon sa att hon fortfarnde betalar 600 kr mer än de som jobbar, hon tycker att det är orättvist

 Det finns andra möjligheter  

Ta bort klyftan som regeringen har skapat mellan de som har jobbat och de som jobbar. Inför rättvisa skatter

 Det enda anständiga är att pension ska beskattas på samma sätt som lön. Regeringen har skapat en stor klyfta mellan pensionärer och löntagare. De rödgrönas besked är att klyftan ska tas bort, steg för steg. Det ska löna sig att arbeta, men det måste också löna sig att ha arbetat. Dagens besked från den borgerliga regeringen är att klyftan består.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0