De drog in sommarjobben, nu kallar de det för reform

 

Sveriges unga behöver snabba åtgärder som ger resultat.. Regeringen tycks ha vaknat efter 3 och halvt års passivitet och stängda dörrar för ungdomar. Ungdomsarbetslösheten är bland den värsta i Europa trots att alla länder drabbats av kris. Ungdomar diskrimineras av regeringen genom att de måste vänta med hjälp av arbetsförmedlingen. Sedan göms de i passiva åtgärder. Barnfattigdomen har ökat.

En viktig insats kan göras redan i sommar. För de allra flesta är sommarjobbet den första kontakten med ett arbete och för många också vägen in på arbetsmarknaden

I Skövde drogs antalet sommarjobb ner till 200 när den borgerliga regeringen drog in stödet till sommarjobb. I år blir det 400 ungdomar som får sommarjobb i Skövde . Men det är fel att det moderata kommunalrådet Tord Gustafsson ska lotta ut jobb. ALLA ungdomar behöver ha jobb åtminstone några veckor på sommaren. Det är viktigt för ungdomarna och det är bra för kommunen att visa upp sina olika verksamheter för den kommande arbetskraften. Därför behövs det satsas på sommarjobben och stöd för unga entreprenörer. 


Kommentarer
Postat av: Britta Sethson

Vaddå tycks ha vaknat

det är valår!!!I umeå har vi inte dragit ner på sommarjobben utan tagit från egna resurser i ställetMen nog genomskådar folk detta

2010-03-31 @ 15:26:14
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Bertil

Unga som vill jobba under sommaren ska självklart inte lottas in för att få jobb. Det tillhör lärandet och borde vara ett måste att kommuner ger dem jobb.det borde helt enkelt vara så att unga SKA jobba tre veckor få lön och lära sig hur arbetslivet funkar.

Dessutom vore det en respekt man visar unga och en fin gest.

Självcklart ska kostnaden för detta läggas på skattesedeln om inte jobbet i sig genererar

pengar till stat eller kommun.

2010-03-31 @ 17:57:37
Postat av: Amanda

Vägen in på arbetsmarknaden? Tillåt mig att skratta. De kommunala sommarjobben var under S-styre ställen man hängde på under tre veckor, fick en löjlig lön baserad på ens ålder och där man inte gjorde någonting av vikt utan mest hängde på de stackars ordinarie anställda. Varken jag eller någon jag känner har senare lyckats få ens extrajobb på stället de fick sig tilllottat att "arbeta" på, och iom att de inte ens skriver något betyg efter fullföljda tre veckor leder de knappast till andra jobb heller.

2010-04-27 @ 15:40:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0