OK, jag struntar i Hägglunds tunga, orättvisorna är värre

Tidigare idag kände jag mig oerhört frustrerad över att Göran Hägglund räckte ut tungan i en interpellationsdebatt. Men naturligtvis är det ännu värre att orättvisorna har ökat med den borgerliga regeringen.

De har misslyckats med jobben: Sedan regeringen tillträdde har antalet arbetslösa blivit 100 000 fler och sysselsättningen har minskat.

 Utanförskapet har ökat: Om man räknar som moderaterna själva gjorde i valrörelsen – och det ska man - så är det nu 70 000 personer fler i utanförskap än vid valet.

 Det har blivit större orättvisor: Den tiondel med störst inkomster har fått nästan lika mycket av regeringens skattesänkningar och reformer som 60 procent av svenska folket har fått tillsammans.

 De har genomfört skattesänkningar på lånade pengar: Redan har man sänkt skatten med närmare 100 miljarder kronor. Nu planerar man för att sänka skatten med minst 80 miljarder ytterligare.

 De stänger dörrar för unga: Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland den högsta i Europa.

Allt detta är värre än att Hägglund tröttnar på mig och räcker ut tungan.

Han borde inse att orättvisor inte är lösningen på Sveriges problem.
Nu behövs jobb, utbildning, trygghet och investeringar för framtiden

Har skrivit om Hägglunds betenden även på newsmill


Kommentarer
Postat av: Britta Sethson

Du har rättAtt lockas in i pseudodebatter om RUT eller att reta sig på ett uttryck hos en politisk motståndare i stället för att hela tiden diskutera sakfrågan är att spela dem i händerna

2010-03-09 @ 20:06:42
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Martin

I stället för att påstå saker så skulle det vara trevligt om du kunde backa upp det du skrev med hänvisning till fakta som jag som väljare kan ta del av. Tack.

2010-03-09 @ 21:41:54
Postat av: Hugo Johansson

Vakna upp till verkligheten Monica. Dina resonemang håller inte. Min särbo är sjuksköterska och får netto ut ca 1500 mer per månad. Det utgör nästan en månadslön på ett år. Något motsvarande gäller INTE för höginkomsttagare. Låg o medelklass får proportionellt de största sänkningarna.

För henne vill du höja skatten. Det är hennes pengar, inte statens och ni politiker som skall styra och bestämma över hennes liv. Hennes lön inklusive löneskatt (arbetsgivaravgift) är ca 37000 och får nu netto knappt 20000 i handen. Lägg därtill 20% moms på det mesta som konsumeras, plus alla punktskatter. Det blir inte mycket kvar i slutändan och ni sossar blir väl inte nöjda förrän ni roffat åt er allt.Min farfar var med i storstrejken 1909. Då protesterade socialdemokraterna mot den orättvisa skatten om ca 12%. Vad har hänt med den s k rörelsen. Skor ni numera bara er själva?Du vill satsa mer på landstingen. Västra Götaland har 47000 anställda varav 25000 är byråkrater och pärmbärare. Lägg ner landstingen, sanera verksamheten och låt sjukvårdsarbetare sköta verksamheten, dvs läkare, sköterskor, vårdare och övriga som arbetar inom omsorgen.

Ett privat företag skulle omöjligt kunna skötas på ett sådant vansinnigt sätt med samma obalans på tjänstesidan, det hade gått i konkurs direkt.

Du och dina gelikar slösar bort medborgarnas pengar som ni ser som era egna. Mitt i detta icke produktiva haveri vill du kasta ytterligare pengar på verksamheten. Kolla gärna upp siffrorna ovan om du vill och ge mig en saklig väl underbyggd kommentar.

2010-03-10 @ 08:37:35
Postat av: Hugo Johansson

Sedan ytterligare en kommentar och förhoppningsvis svar från dig som folkvald. Det är din skyldighet eftersom du lönas av oss/mig skattebetalare. Ungdomsarbetslösheten beror i första hand på höga ingångslöner samt LAS. Som f d arbetsgivare tvekade jag ALLTID när anställningar skulle göras och jag drog mig i det längsta eftersom lönekostnaden är hög. Jag undvek systematiskt kvinnor i fertil ålder för att slippa alla besvär med ersättare vilket är den krassa verklighet en småföretagare lever under.

Jobb skapas inte av sig själva genom att ösa ytterligare skattemedel i offentlig sektor, det blir bara låtsasjobb, byråkrati och ännu mer slöseri. Om du nu verkligen värnar om sysselsättningen som du påstår, varför skrotar ni inte 3:12 regelverket så småföretagandet gynnas och nya jobb skapas?

Det är fullständigt vansinnigt att avkastningen av passivt kapitalägande beskattas med 30%, medans en småföretagare får 3:12 klubban i skallen för lite aktieutdelning. Många gånger under villkor där man borgar med hus och hem för sin verksamhet. Varför satsa och riskera om det inte finns en morot att tjäna pengar?

Framtiden ligger inte i en större offentlig sektor, tvärtom i skapande av nya företag. Betänk att Volvo, Elektrolux, SKF m fl en gång i tiden var småskuttar och sedan växte sig stora och skapade massor med sysselsättning. Sår man inget, finns heller inget att skörda och ingen offentlig sektor kan existera utan produktivt privat företagande. Sådan ser verkligheten ut vare sig du vill inse det heller ej.

2010-03-10 @ 09:11:25
Postat av: Per Broström

Hej MonicaKan man på något sätt sponsra din valkampanj? Jag tycker att du får alldeles för lite uppmärksamhet i media för dina viktiga frågor som du driver på ett sansat och balanserat sätt.:Per, allmänborgerlig väljare

2010-03-10 @ 09:34:07
Postat av: Jonathan

Jag vill också stödja din personvalskampanj!

2010-03-10 @ 11:40:02
Postat av: Marcus

Monica, de två första punkterna är relaterade till den djupa världsekonomiska kris som jag misstänker att du inte missat. Eller du menar att ert parti hade lyckats hålla arbetslöshet och utanförskap på samma nivå 2007 som 2010?Gällande orättvisorna så har höginkomsttagare fått minst procentuell sänkning och låginkomsttagare högst. Gett i kronor får höginkomsttagare mest, men de betalar också mest i skatt både i kronor och i procent. Och som Hugo nämner ovan, många yrkesarbetare har fått nästan en extra månadslön pga skatteminskningen, något LO och övriga fackförbund aldrig skulle kunna drömma om att förhandla fram för sina medlemmar. Ska detta tas bort?Skattesänkningar är gjorda, men Sverige ligger fortfarande näst högst i skattetryck av alla länder i världen. Ska skatterna aldrig kunna sänkas?Slutligen ungdomsarbetslösheten som under hela 2000-talet, alltså även när när regerat under högkonjunktur, legat på rekordhögnivå jämfört med övriga Europa. Inte så konstigt att den fortsätter med det under lågkonjunktur.Förövrigt tror jag du missuppfattat Göran Hägglund totalt om du tror att han skulle få för sig att räcka tungan åt dig i Riksdagen, speciellt med alla kameror som finns där.

2010-03-10 @ 12:10:18
Postat av: Anders Hansson

Hej Monica, du skriver följande:

'Den tiondel med störst inkomster har fått nästan lika mycket av regeringens skattesänkningar och reformer som 60 procent av svenska folket har fått tillsammans.'

Vad betyder det?

Jag tror att du menar att de 10% som tjänar mest har fått lika stor skattelätnad som de 60% med lägst inkomst har fått.

Är det en korrekt tolkning, eller menar du något annat, som du inte skrivit?

2010-03-10 @ 21:29:58
Postat av: Monica Green

Svar till Anders Hansson summan av skatterlättnad o förändrade bidrag ger lika mycket till 1/10 med högst inkomst som till de 60 % som har lägst inkomst

2010-03-11 @ 14:47:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0