RUT-avdrag

Allt mer desperata utspel görs för att vi ska bidra de rika för att de ska bli lagliga och köpa sina städtjänster ”vitt”. Vad som ofta glömts bort att en subvention av städtjänster faktiskt är ett skattebidrag. Och skattebidrag måste betalas, antingen genom minskade utgifter eller genom höjd skatt på någon annan tjänst.
Våra gemensamma resurser är begränsade. De ska alltid gå till det som är mest angeläget. Gemensamma medel ska gå till människor i situationer i livet där de behöver samhällets stöd. För mig är högre nivåer i föräldraförsäkringen, mer personal på dagis och i skolor och en god sjukvård överordnat en satsning på skattesubventionerad och billig städhjälp.

Skatteavdrag för hushållstjänster är ett skattebidrag. En skattebidraget som endast kommer dem till del som har råd att lägga sina pengar på att låta andra städa sitt hem. Inte de som städar. Även städfirmor går ut och påstår att de inte kan överleva utan bidrag av staten.

En utvärdering av det finska försöket med hushållsnära tjänster, beställd av finska arbetsmarknads- och finansministeriet, visar nämligen att avdraget hittills nyttjats av en mycket begränsad grupp medborgare. Risken är stor att det bara är de som redan före skatterabatten hade råd, som nu kan köpa billigare städning.

Det hävdas att subventionerad städhjälp gör mängder av svarta vita bara staten tog över städnotan.  Kriminella måste få skattebidrag för att vara lagliga.

  

dn

newsmill

svd


Kommentarer
Postat av: Sören Svensson

På plakat första maj kan det väl stå:Vad ska ut?Roffarrut!

2010-03-16 @ 13:43:54
Postat av: Sten Luthman

Om man istället för att lyssna på politiska utspel och istället läser statistiken för RUT-avdrag hos SCB så kan man se att personer i inkomstspannet 1-239 tkr står för 32,48% av utnyttjandet av dessa avdrag. Nolltaxerarna är inte medräknade eftersom dessa till största delen är kapitalister.

Monica du skriver att "Skatteavdrag för hushållstjänster är ett skattebidrag. En skattebidraget som endast kommer dem till del som har råd att lägga sina pengar på att låta andra städa sitt hem." Dessa 32,48% av det totala antalet är till största delen LO-medlemmar och "låginkomsttagare", de personer som ditt parti ser som sina trognaste väljare och som ser sig ha råd med detta skattebidrag. Tror du att "dina väljare" hade råd innan?

2010-03-24 @ 06:52:53
Postat av: Rut avdrag

Jag står på er sida!!

Varför ska de "rika" gynnas och vi betala för det när den blåa regeringen ser till att vi låginkomsttagare får det allt sämre?

/Hasse

2010-03-24 @ 22:17:11
URL: http://rutavdrag.com
Postat av: Linnea

Knepigt tycker jag. Fd rapportjournalisten och författaren Ann Lindgren skriver på sin blogg att dom äldre tjänar på RUT-avdraget: http://bit.ly/9Zq4Cz

2010-03-25 @ 13:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0