Vem vinner kvinnorna?

 

Så har alla mätningar varit igång ett dygn, föga förvånade framställs Reinfeldt som vinnare. I dessa Internetmätningar vinner alltid högern. Men vad sa han egentligen som gjorde att de som går in och röstar på internetmätningar röstade på honom?

Eftersom han är i desperat behov att  få kvinnornas röster så drar han till med något som låter bra, först.

Han sa att han inte skulle höja skatten för kvinnor som jobbar.

Så nu ska det bli olika skatteskalor mellan män och kvinnor också, det är det ju redan mellan pensionärer och löntagare. Eller vad menar han?

Hittills har han sänkt skatten mest för män. Riksdagens utredningstjänst rapporterat att män fått 30 procent mer skattesänkningar än kvinnor. Dessutom har följden blivit kvalitetsförsämringar i välfärden. Det är synd att Reinfeldt inte använde de goda statsfinanserna som fanns för några år sedan till något annat än att sänka skatterna. I stället för att investera i det som långsiktigt bygger Sveriges konkurrenskraft och Sveriges jobb.

- Vi hade gjort ett annat val, sa Mona Sahlin, heder åt henne som inte kommer med lättköpta poänger. Det hade gått att prioritera investeringar i kompetensutveckling, i jobb, i anställda i kommuner och landsting och inte minst i utbildning.

 Inför duellen beställde TV4 en opinionsundersökning från Novus opinion om blockens förtroende på viktiga politiska områden. 

utfallet av denna undersökning visar att de rödgröna leder i fråga om arbetslösheten. Andelen som har mycket eller ganska stort förtroende när det handlar om arbetslösheten var 35 procent. Motsvarande andel för högeralliansen var 29 procent

 Värt att notera också är att :

•          LO rapporterar att två tredjedelar av de utförsäkrade är kvinnor.

•          Regeringens politik har inneburit att mer än 20 000 kvinnor förlorat sin anställning i kommuner och landsting under det senaste året.

 

Expressen expressen aftonbladet


Kommentarer
Postat av: Amanda Tiwe

Att majoriteten av dem som blivit utförsäkrade är kvinnor är föga förvånande med tanke på att kvinnor i mycket större utsträckning sjukskrivs.

2010-03-25 @ 13:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0