Visst är det skillnad i politiken

Jag har fått frågan om varför jag vill lägga min kraft åt att minska arbetslösheten,

stoppa ökade klyftor, satsa på jobb, utbildning och investeringar för framtiden.

Det gör jag eftersom den borgerliga regeringen misslyckats med det. Det är finanskris, det kan inte regeringen hjälpa men de borde inte förvärra krisen med ökade klyftor.

Sverige har är en långsammare tillväxt än i andra länder, Sverige har en av Europas högsta ungdomsarbetslöshet, trots att alla länder har haft kris.

Det är 70 000 fler i utanförskap nu än för fyra år sedan. I dag är det färre utbildningsplatser/arbetsmarknadsutbildningar än under högkonjunkturen.  Klyftorna och orättvisorna har ökat genom att skatterna sänkts mest till de som har det bäst.

Vi socialdemokrater vill bekämpa arbetslösheten inte straffa de arbetslösa. Vi har en rad förslag på fler jobb och utbildningsplatser, investeringar i infrastruktur och bostäder, välfärd, omställningar till det gröna hållbara samhället och entreprenörskap. Förslag som har röstats ned av de borgerliga ledamöterna.

Frågan om varför politiker ska lägga sig i, passar bra att besvara just när USA lyckats få en sjukvårdsreform. Den gick igenom trots att högern motarbetat den med motiveringen att staten/politikerna inte ska lägga sig i. Även i USA börjar man alltså inse det orättfärdiga i att människor inte har något socialt skyddsnät.

I Sverige har vi en helt annan tradition, där vi bär varandras bördor. Vi har en gemensam välfärd som finansieras via skatten. Vi vill fortsätta med skatt efter bärkraft och rättvisa skatter. Dessutom menar vi socialdemokrater ingen sjuk blir mer frisk av att bli fattig.

Politiken kan och ska göra skillnad.

 

 

Läs mer om skillnader i politiken m.m.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0