Arbetslinjen kräver en utbildningslinje

 

Det behövs fler möjligheter till utbildning – inte färre

När vi vinner valet ska vi göra det möjligt att vidareutbilda sig – som ung, som anställd, som företagare eller under perioder då man står mellan två jobb. Sveriges konkurrenskraft i dag och i framtiden ligger i en välutbildad och flexibel arbetskraft. Sverige har stora ungdomskullar och många som snart ska gå i pension. Det behövs många människor som är beredda att ta nya språng i livet – flera gånger. Med rätt utbildning kan vi skapa en effektiv generationsväxling på arbetsmarknaden och möjligheter för fler att kunna ta de nya jobben som växer fram.

Vi vill investera i utbildning som ger jobb.

Vi vill öka antalet platser på Komvux, i kvalificerad yrkesutbildning, i yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning, högskoleplatser och utbildningsplatser inom folkhögskolan. Vi investerar i 100 000 nya jobb, praktik och utbildningsplatser, jämfört med regeringen. 40 000 av dessa platser är praktik och utbildning.6 Arbetsförmedlingen ska byggas om till en kompetensförmedling med ett brett paket av utbildningsmöjligheter. Rätt utbildning stärker möjligheten att ta de jobb som finns eller för att starta eget oavsett var i landet jobben finns. Rörligheten på arbetsmarknaden stärks när vi investerar i utbildning.

Så håll ut, ni som stängs ute från möjligheter till omskolning och möjlighet till fullgoda betyg från gymnasiet. Det väntar bättre tider efter valet den 19 september


svd
ett rött hjärta
ökade klyftor
värna public service
netroots


Kommentarer
Postat av: Barbro Markström

Visst ska vi ha fler möjligheter till vidareutbildning och även till kompetenshöjande åtgärder.

Så som läget är idag så ställs många människor utanför på grund av olika anledningar.

En utredning av arbetsförmedlingens anteckningar om vilka som fått åtgärder borde koma till stånd för att utröna vilka som fått hjälp under de senaste 5-10 åren.

Och anledningen till att vissa blivit utan åtgärd helt och hållet.Sprider ordet om regeringskiftets nödvändighet till så många som jag förmår.

2010-05-14 @ 12:02:09
URL: http://mondo.netroots.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0