Den nuvarande politiken är oklok

 

Fredrik Reinfeldt står i TV och berömmer sig själv. ”Att jag sålt en spritfabrik, bevisar hur klok jag är” sa han i Agenda nyligen. Jag tycker att det är oklokt att föra en politik som Reinfeldt gör.

- Det hade varit klokare, om han inte hade sänkt skatterna på lånade pengar mest för den rikaste tiondelen. Det har inte skapat jobb, det har skapat ökade klyftor som i längden gör det svårare för Sverige att komma tillbaka till tillväxt och sammanhållning.

 

Skattesänkningarna inte har hjälpt dem som har det tuffast. Barngrupperna har blivit större. Den ensamstående kvinnan som det berättades om i Agenda och många andra har inte möjlighet att få barnomsorg på de tider som de arbetar. Det vill vi ändra på. Bättre service till medborgarna, barnomsorg med kvalité och på obekvämarbetstid

 

Moderaternas politik har inte fungerat, hoppas att väljarna inser det. Ungdomsarbetslösheten har vuxit dramatiskt. Moderaternas insatser har hjälpt ungdomarna. När  vi vinner valet ska vi ta bort aktivitetsförbudet på Arbetsförmedlingen för ungdomarna. De får  inte ge en aktiv insats – utbildning eller praktik - till unga arbetslösa förrän efter tre, ibland sex, månader.

 

 Moderaterna har presenterat en vårbudget alldeles nyss, i detta läge när alla dessa unga i dag står utan jobb, utan ett enda nytt förslag för att få bukt med ungdomsarbetslösheten.

 

 

 

Se Agenda

ab

Peter Andersson

NetRoots Politometern
Intressant politik, opinionen, opinionsläget, val 2010, valet 2010,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0