Ge de unga chansen

De som är unga idag ska bära upp samhället imorgon. Unga människor står för en stor och positiv kraft i vårt samhälle; de är kreativa och ser nya lösningar. Att ingjuta hopp och framtidstro i dagens unga generation är en framtidsinvestering. Idag står vi inför en enorm utmaning. Arbetslösheten bland unga ökar rekordsnabbt – och den ökar betydligt snabbare i Sverige än i många andra EU-länder. Trots att alla länder har gått igenom samma internationella lågkonjunktur

Statistik där EUs 27 medlemsländer jämförs kallas Eurostat. Där går att läsa att lägst ungdomsarbetslöshet 6- 11% har länder som Holland, Österrike, Danmark och Tyskland.

Högst arbetslöshet 25-35% har Spanien, Lettland, Litauern och Sverige

Sveriges unga halkar efter. Unga måste vänta på arbetsförmedlingen innan de får hjälp p.g.a. diskriminerande regler som den borgerliga regeringen infört. Så kan vi inte ha det.

Vi rödgröna vill satsa på jobb, utbildning, praktik och omedelbara åtgärder och kräver nu en aktuell debatt i Riksdagen, eftersom regeringen nonchalerar ungdomsarbetslösheten


Kommentarer
Postat av: Lars

Det är en synvilla.Hur kan du räkna in skolelever i arbetslösheten? Varför räknar du isåfall inte in pensionärer i den vanliga arbetslösheten. sveriges ungdomsarbetslöshet är ca 12%.Illa nog, men alla andra siffror ärpropagandistiska lögner.

2010-05-30 @ 11:09:46
Postat av: Monica

Du Lars, det var den dåvarande borgeliga oppositionen som krävde att vi skulle räkna arbetslösheten på detta sätt när s styrde landet. De menade att det skulle bli lättare att jämföra mellan länder om alla räknade på samma sätt. Nu räknar när vi räknar som EU27, då vill ni inte räkna så längre eftersom det lir så tydligt att Sverige halkar efter

2010-05-30 @ 11:22:21
Postat av: Joachim Grundin

Hej Monica!



Hur ser satsningarna ut, vad kostar satsningarna och vad är de förväntade resultaten?



Svara gärna i punktform och specificera gärna de omedelbara åtgärderna!



Mvh

Joachim

2010-05-30 @ 13:09:40
URL: http://joachimgrundin.se
Postat av: Monica

1. Vi ska korta steget in i arbetslivet genom betydligt fler utbildningsplatser i komvux, yrkesutbildning och i högskolan.

En bra utbildning ökar möjligheten till ett första jobb.

2. Vi ska också öppna fler dörrar till arbetsmarknaden genom fler praktik- och traineeplatser, snabbare och mer riktade insatser för jobbsökande.



3. Vi ska sänka skatten för de företag som anställer unga arbetslösa, inte smeta ut på alla eftersom det uppenbarligen inte haft någon effekt.



m.m.



läs gärna mer i vår budget

http://www.socialdemokraterna.se/upload/Rodgront%20samarbete/Varmotion/100503%201030%20V%c3%85M.pdf



och se oh bilderna från budgeten

http://www.socialdemokraterna.se/upload/Rodgront%20samarbete/Varmotion/0503_Bilder_presentation_VAM.pdf



2010-05-30 @ 18:12:57
Postat av: Jonny Disenfeldt

Så ni tycker det är bättre att de lite äldre blir arbetslösa istället för de yngsta vilket ju blir resultatet med er politik ???

2010-05-31 @ 07:42:39
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0