Gillar Moderaterna våra ord –eller fejkar de?

Högern gillar våra ord, eller också så vet de att väljarna gillar det. Ni vet de vill så gärna framstå som vanliga så att de tar av sig pärlhalsbanden. De slänger sig med våra ord som frihet, SSU:s tidning har hetat Frihet ända sedan 1917.

Borgarna slänger sig med ”att hålla ihop grupperna” trots att deras politik har ökat klyftorna. De säger att de är ett jobb-parti men arbetslösheten har ökat för varje gång de sänkt skatterna.

I går i Skövde sa Reinfeldt – gladast vinner och det är också ett plagiat från oss.

Det myntade Lars Stjernkvist till valet 1998 å då vann vi.

Undrar när Anders Borg ska börja säga ”den som är satt i skuld är inte fri”?

Vi socialdemokrater menar vad vi säger när vi värnar om den svenska modellen. Skatt ska betalas efter bärkraft och välfärd fördelas efter behov. Den borgerliga regeringen har i stället prioriterat skattesänkningar. Den tiondel som har störst inkomster har fått nästan lika mycket av regeringens skattesänkningar och reformer som 60 procent av svenska folket tillsammans. Män har fått betydligt mer än kvinnor. Skatten på stora förmögenheter och de dyraste husen har sänkts kraftigt.

Skattesänkningarna uppgår till totalt 100 mdr. Det är mer än den totala kostnaden för hela rättsväsendet1 (polis, åklagare m.m.) och det allmänna barnbidraget2 och försvaret3. Samtidigt har 25 000 jobb försvunnit från kommuner och landsting under det senaste året.

Vi socialdemokrater värnar om jobb, välfärd och rättvisa. Vi vill att de med de högsta inkomsterna ska bidra mer än idag. Det är därför vi lägger förslag ihop med v och mp om rättvisa skatter och satsning på småföretag och på kommunerna.

Jag noterar att högerregeringen är pressad och presenterar en INTE- lista. Det vore bättre om de berättade vad de ska göra.

 

 

 

 

Ett hjärta rött Motvallsbloggen Netroots dn1, dn2, svd1, svd2, svd3, exp1, exp2, exp3, ab1, ab2,
 politik, alliansen, val 2010, ekonomi, jobb, a-kassa, rödgröna, samhälle, välfärd intressant.se Eva-Lena Lars Stjernkvist
Kommentarer
Postat av: Robin

Sedan när har frihet varit socialisternas ord?

2010-05-06 @ 19:09:36
Postat av: Monica

Sedan 1917

2010-05-06 @ 19:40:18
Postat av: Gustav Lundblad

Djupsinnigt inlägg. Liberaler över hela världen har alltså anammat frihetsideal eftersom SSU:s tidning hetat Frihet sedan 1917.Sossar är ofta lustiga. Och lite obehagliga.

2010-05-07 @ 02:18:29
URL: http://www.gustavlundblad.com
Postat av: Adam

Men om hundra miljarder i skattesänkningar är så katastrofalt - varför går ni inte på vall på att återskapa 2006 års nivåer?

2010-05-08 @ 10:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0