Hallå ni arbetslösa ungdomar, ni finns inte, ni är en synvilla

Vi har en statsminister som påstår att de unga som är arbetslösa är en synvilla. Han ser uppenbarligen ingenting.

Nu är 190 000 ungdomar arbetslösa. Det är ett allvarligt problem.  I det skedet går statsministern ut och beskyller dessa ungdomar för att vara synvilla.  Det är sorgligt att ha en statsminister som nonchalerar problemet med den höga ungdomsarbetslösheten.

Det duger inte att skylla på hur man statistiskt mäter ungdomsarbetslösheten. Regeringen har själv valt detta sätt att mäta och den mäts likadant i resten av Europa. Eftersom det då är lättare att utvärdera vad sker i de olika länderna. Men nu vill Fredrik Reinfeldts inte mäta sig med de andra länderna längre eftersom hans politik lett till att ungdomsarbetslösheten ökat kraftigt under mandatperioden och är bland den högsta i hela Europa.

 

Den borgerliga regeringen har infört ett Aktivitetsförbud på Arbetsförmedlingen. Arbetslösa ungdomar som behöver insatser måste vänta i minst tre månader innan de kan få tillgång till utbildning eller praktik.

Vid en rödgrön valseger kommer vi att avskaffa Aktivitetsförbudet på Arbetsförmedlingen på det första regeringssammanträdet den 14 oktober.

Vi rödgröna satsar dessutom på nya utbildnings- och praktikplatser till ungdomar.

Vi vågar se de arbetslösa ungdomarna, vi kallar dem inte för synvillor, vi är beredda att göra någonting åt det.
läs mer Katarina  om ämnet S-BUZZ Ulrika Falk daniel peter  Johanna Graf  Katarina Nyberg Finn Martin Moberg  Johan Westerholm
S-buzz l källorna, Alliansfritt Röda Berget Göran Hådén  Lena Palmén Peter Högberg
Claes Krantz Viktor Tullgren


Kommentarer
Postat av: Eva Hillén Ahlström

... och denna synvilla köar hos socialtjänsten för att söka socialbidrag efter remiss från Arbetsförmedlingen, läs staten./Eva

2010-05-28 @ 22:50:16
URL: http://blogg.s-info.se/hillenahlstrom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0