Israels agerande helt oacceptabelt – hela världen måste säga ifrån- inklusive Sveriges statsminister

Den israeliska militärens dödsskjutningar och övervåld på humanitära aktivister fördöms.

Aktionen har dessutom inträffat på internationellt vatten gör det än allvarligare. Det står helt i strid mot folkrätten.

Folket på Gaza måste får hjälp, de lever helt instängda som ett utomhusfängelse.

Det viktigaste är att bryta blockaden av Gaza. Blockaden har drabbat civilbefolkningen hårt. Sedan kriget förra vintern har situation hela tiden förvärrats. Israels belägring hårdnar och de vägrar släppa igenom förnödenheter och material till återuppbyggnad av infrastruktur och bostäder som skulle underlätta det vardagliga livet för Gazapalestinierna. Att de vägrar båtar att komma med skolböcker, betong och förnödenheter visar det oacceptabla i situationen.  Palestinierna ges aldrig möjlighet att bygga upp ett fungerande eget samhälle och ges därmed inte möjligheten till att bygga ett fritt Palestina som de enligt världssamfundet har rätt till.
Gazas befolkning måste få leva i frihet, demokrati och med mänskliga rättigheter. För detta bär Israel ansvaret.

Israels allt hårdare attacker mot fredligt motstånd liksom blockaden och ockupationen i hela Palestina måste få ett slut. Att sedan skylla på aktivisterna för att de gjort motstånd när Israelisk militär stormar båtarna är ytterst pinsamt.

Detta är en katastrof som inte kan accepteras De rödgröna ledarna fördömer Israels attack mot Ship to Gaza. Nu måste hela den Svenska regeringen med statsministern i spetsen fördöma dödskjutningarna på internationellt vatten

 http://playrapport.se/video/2022859#/video/2022882

ab dn Mats Engström expr svd  ola tord Peter chip to Gaza


FN fördömmer agerandet


Kommentarer
Postat av: Johannes Forsblom

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!Läs min artikel på:http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

2010-05-31 @ 20:10:05
URL: http://darenpagatan.blogspot.com
Postat av: anniz

men att Gaza har attackerat Israel i minst 8 år innan bryr sig ingen om?

2010-06-20 @ 01:14:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0