Jobben, jobben, jobben är i särklass vikigast

 

Den växande arbetslösheten måste stoppas med investeringar i framtidens jobb, med nya resurser till välfärden och med att ta ansvar för ekonomin – vi sätter jobben först.

 

Vi vill investera i 100 000 nya jobb och utbildningsplatser, varav 50 000 i ett brett Kunskapslyft. Det största hindret för företag som vill utvecklas och växa är att hitta rätt kompetens. Investeringar i utbildning stärker näringslivets konkurrenskraft och banar väg för nya jobb. Och de som har mer utbildning har lättare att hitta jobb.

 

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är en av Europas högsta[1]. Men just som de största ungdomskullarna på decennier gick ut gymnasiet drog den borgerliga regeringen ner på antalet utbildningsplatser. Vi vill istället öka antalet platser på komvux, yrkesvuxplatser, yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning och på högskolan.

 

Vi vill investera i entreprenörskap och bättre villkor för mindre och växande företag. Vi föreslår mer resurser till forskning och en omfattande satsning på att modernisera infrastruktur, bostäder och energisystem. Det ger jobb idag och stärker Sverige i framtiden.

 

Vi vill förbättra tryggheten för arbetssökande och sjukskrivna och hjälpa dem att snabbt komma tillbaka i arbete. Därför avsätter vi en miljard kronor till rehabilitering och investerar i 10 000 fler lönebidrag än regeringen.

 

Vi vill satsa på kommuner och landsting 2010‑2012, för att säkra kvaliteten och få fler anställda i välfärden.

Därför är det konstigt att det finns så kallade ”valkoll” utan att nämna jobben

 

svd[1] Eurostat


Kommentarer
Postat av: Bert

Så fort jobben kommer då kallas det överhettning.

Detta för att inflationen inte får överstiga 2%

Så ibland kan man undra om jobben är det viktigaste det är nog att klyftorna inte ökar som är det viktigaste.

Om klyftorna ökar då kommer många tvingas jobba för småsummor och då har arbetet förlorat sitt värde.Så de ökande klyftorna anser jag är största faran för samhället.

Jobben har man talat om i 2 decennier nu och de ska komma bara fyrtitalisterna går i pension, dessa har både gått i penion och pensioneras för fullt men inte fanken får alla jobb för det.Så Jobblinjen är en stor bluff och en änniu större bluff när alliansen styr så enkelt är det.

2010-05-21 @ 12:19:53
Postat av: Jonny Disenfeldt

Glada nyheter.Arbetslösheten minskar nu relativt snabbt i takt med ekonomisk återhämtning efter den globala härdsmältan !

2010-05-21 @ 12:25:40
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: Amanda

Bert,

Att inte alla får jobb beror på att det är fler som behöver jobb än som pensioneras. Enkelt matte och knappast borgarnas fel.

2010-05-21 @ 19:49:28
Postat av: Eva-Maria Dufva

Hej,bifogar länk till intressant artikel i NSD!mvh

Eva-Maria

2010-05-24 @ 13:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0