Rödgrönbudget i korthet

 

I den rödgröna budget som presenteras i morgon föreslås en rad investeringar för fler jobb istället för regeringens ofinansierade skattesänkningar. Grunden för en god ekonomisk utveckling är starka offentliga finanser. Sveriges ska tillbaka till överskott.

Fler jobb skapas av ett konkurrenskraftigt näringsliv. Därför vill vi investera i bostäder, infrastruktur och välfärd och skapa bättre villkor för entreprenörskap, forskning och utveckling.

Att investera i klimatomställningen nu är lönsam därför gör vi det. Investeringar i grön teknik och gröna tjänster kommer att bidra till att skapa många gröna jobb i Sverige.

Arbetsmarknaden vidgas och stärks när fler får möjlighet att pendla till fler jobb. Det kräver en höjd ambitionsnivå för investeringar i transportssystemet, med tydligt fokus på järnväg och kollektivtrafik.

Vi ska förbättra kvaliteten i välfärden genom att satsa 12 miljarder kronor på vård, skola och omsorg. De ökade resurserna motsvarar 10–15000 jobb. Med våra satsningar, exempelvis på generationsväxling i äldreomsorgen, traineeprogram och kunskapslyft 2.0 stärker vi välfärdskvaliteten genom att höja kompetensen hos personalen. Kommuner och landsting ska ha långsiktiga stabila planeringsförutsättningar och under den kommande mandatperioden vill vi kontinuerligt se över statsbidragens storlek för att värdesäkra dem.

Vi ska utforma ett statligt stöd för att stimulera ökat bostadsbyggande med inriktning mot hyresrätter till rimliga hyror och kostnader samt miljövänlig teknik.

Vi ska utvidga rot-avdraget till att även omfatta hyreshus som genomför renoveringar för minskad energianvändning. Vi vill också utvidga rot med en klimatbonus för de som genomför energieffektiviseringar i sina radhus, villor, ägarlägenheter och bostadsrättsföreninga

Fyra år till med ökade klyftor och stora skattesänkningar på lånade pengar. Eller så väljer svenska folket en ny färdriktning; en regering för hela Sverige.

Resten tar vi i morgon

 

Läs mer

sap, Maud kämpar emot svd , ab, e24, expressen, dn

Krassman, - S-buzz,  - Johan Westerholm , -  Alltid rött alltid rätt,  Katarina Nyberg Finn, -  Röda Berget ,- Stefans konspirationer,  - Ulrika Falk .
Tokmoderaten,  Kent Persson - HBT-Sossen Peter Andersson

dn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0