Ska barnen komma i kläm för att Reinfeldt har skygglappar?

När Reinfeldt står i TVn och påstår att ensamstående mammor ska klara sig på sin lön och påstår att de har fått det bättre med hans politik. Då talar han mot bättre vetande.  Barnfattigdomen når i dag rekordnivåer och beräknas öka med närmare 50 procent mellan år 2006 och år 2010. Den borgerliga politiken har ökat klyftorna. De drastiska nedskärningarna i trygghetsförsäkringarna gör att var sjunde barn i dag lever under fattigdomsstrecket. Det är oacceptabelt.

 

Barn som lever i ekonomiskt utsatta familjer beskriver hur de inte kan bjuda hem kompisar därför att de inte har råd att bjuda på mellanmål. När kompisarna kastar sig på sina cyklar för att åka runt kvarteret kan de här barnen inte följa med, en egen cykel ligger långt utom räckhåll för familjen. Lagom till skolresan blir barnen sjuka, det finns inte 100 kronor att skicka med till matsäck. Alldeles för många barn går till skolan varenda dag utan att se ordentligt. Deras föräldrar har inte råd att köpa nya glasögon.

 

Värst drabbade är barn till ensamstående förälder eller föräldrar med utländsk bakgrund. Gemensamt för dem är att de saknar arbete. Det allra viktigaste åtgärden för att komma tillrätta med barnfattigdomen är att driva en aktiv arbetsmarknadspolitik. Med fler heltidsjobb och möjlighet till barnomsorg även på kvällar och nätter,

 

Avgörande för att jämna ut skillnaderna är dessutom vår generella välfärd. När alla barn, oavsett föräldrarnas ekonomi, har rätt till en skola av allra bästa kvalitet, en förskola med välutbildad personal, Därför är det viktigt att se till att kommunerna inte tvingas skära ner på skolan, förskolan och stödet till fritidsaktiviteterna.

 

Men det krävs också höjda flerbarnstillägg, höjt tilläggsbidrag för studenter med barn och höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar.

Det går inte att som Reinfeldt och hans anhängare bara påstå att de fått det bättre, när verkligheten visar något helt annat

 

 

 

SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /
Robert Noord / Magnus Andersson / Alla smutsiga detaljer / Johan Westerholm / Wisemans wisdoms  /politik,  val 2010, jobb, välfärd, rödgrönt, rättvisa, Mona Sahlin, Socialdemokraterna, Möjligheternas land, Fredrik Reinfeldt, Moderaterna, Agenda. Eva-Lena


Kommentarer
Postat av: Bo

Att barn inte kan bjuda på mellanmål är helt riktigt det viktigaste just nu. Satsa även miljarder på att barn kan köpa en ny cykel, strunta i allt annat, detta måste prioriteras!

2010-05-10 @ 11:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0