Snart slut på den omvända Robbin Hood - politiken

 

Fler jobb, en grön omställning och mindre klyftor – för hela Sverige.

Sveriges konkurrenskraft måste stärkas, vi föreslår omfattande satsningar på nya jobb praktik och utbildningsplatser. Bland annat vill vi bygga ut högskolan, förstärka arbetsmarknadsutbildningarna och sänka arbetsgivaravgifter för småföretag.

Vi vill fortsätta ställa om Sverige till modernt grönt land, vi föreslår därför omfattande gröna investeringar bland annat infrastruktur och bostäder på sammanlagt 11,6 miljarder kronor. Vi föreslår också skärpta klimatskatter för att miljö- och energimålen ska kunna nås.

Sverige måste bli tryggare och rättvisare. Vi föreslår höjda statsbidrag till kommunerna vilket skapar förutsättningar för höjd kvalitet ibland annat skola och barnomsorg. Vi vill också öka tryggheten och föreslår därför förbättringar i sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen.

Dags att uvärdera fyra år med regeringen Reinfeldt. De rikaste har fått mycket mer och framförallt männen har fått 30% mer än kvinnorna.

Genom att satsa på förskolan, skolan och föräldraförsäkringen förbättrar vi  kvinnors levnadsvillkor och arbetsmiljö. Kvinnor ska dessutom kunna leva på sin lön därför satsar vi på rätten till heltid,

 

 

 

dn dn

dn

svd, svd

ab ab

expressen

expressen

sap

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0