Hur kunde det bli så här? Hur är det ? Vad är det som pågår?

Sådana frågor duggar tätt just nu både från vänner, bekanta och kollegor.

Att vi socialdemokrater kunde försätta oss i den värsta krisen någonsin känns både overkligt, skrämmande och hämmande. Vi som är så många som vill partiet och arbetarrörelsen väl, vi som fått så mycket av vår egen utveckling av rörelsen. Vi har fått ideologiska utbildningar, vi har fått vänner, gemenskap och glädje både på Bommersvik, hemma på studiecirklar och på resor i och utanför landet. Resor där vi träffat kompisar som också tror de socialdemokratiska värdena så som arbete, frihet och välfärd. Vi har skolats i tesen ” tillsammans är vi starka”. Vi har alltid präglats av att vi ska stötta varandra. Just nu känns det inte riktigt så. Men jag tänker inte ge upp. Socialdemokratin är värd att kämpa för vi måste helt enkelt hitta tillbaks till rötterna, ideologin och tillsammans bygga visionen för framtiden.

Målet med alla likas värde och rättigheter och möjligheter.

Alla tillsammans, det finns inget annat sätt

 

 

 

 Lena Sommerstad


Kommentarer
Postat av: Bengt Nilsson

Sparka ut alla dessa privata företag som högern gödslat våra allmännyttiga välfärdsverksamheter med. Dessa privata företag har bara en enda agenda, att liksom alla företag som verkar inom den kapitalistiska ekonomismens känslolösa värld, ge så stor vinst som möjligt till sina ägare. Och då är det inte så svårt att förstå vilka grupper av behövande människor som dessa företag söker sig till. Nämligen till de ekonomiskt attraktiva grupperna av rika som högern berikat ytterligare!

Klassklyftorna växer i samma takt som den jämlika välfärden nedmonteras och kommersialiseras!

2010-11-11 @ 19:45:43
Postat av: Anders Nilsson

Du skriver "Att vi socialdemokrater kunde försätta oss i den värsta krisen någonsin känns både overkligt, skrämmande och hämmande. Vi som är så många som vill partiet och arbetarrörelsen väl, vi som fått så mycket av vår egen utveckling av rörelsen. Vi har fått ideologiska utbildningar, vi har fått vänner, gemenskap och glädje både på Bommersvik, hemma på studiecirklar och på resor i och utanför landet. Resor där vi träffat kompisar som också tror de socialdemokratiska värdena så som arbete, frihet och välfärd. Vi har skolats i tesen ” tillsammans är vi starka”.och med det har du också funnit svaret. Inneslutet i sig själv har partiet mistat kontakt med verkligheten och därför krisar det.

2010-11-12 @ 00:14:43
URL: http://ekehog.blogspot.com/
Postat av: Fredrik

Du själv borde tänka över om du inte skall lämna din riksdagsplats.

2010-11-12 @ 11:27:19
Postat av: sl

Det som känns overkligt och skrämmande är att så många sossar tror att partiet fört en högerpolitik som den förlorat valet på. Valallians med kommunisterna - högerpolitik?Valet förlorades med hjälp av riktigt korkad vänsterpolitik. Högre skatter på boende, energi och transporter är reaktionärt, folkfientligt och impopulärt, därav valförlusten.Vas som också är skrämmande är den totala bristen på insikt om den egna framgången. Skatten på arbete och elström är 50%, skatten på bensin 70% Hur mycket högre ska den bli med (s) i regering ? Det var frågan folk ställde sig, och lämnade (s).Get real.

2010-11-13 @ 10:15:19
Postat av: Stig-Björn Ljunggren

Försöker spinna på tråden "hur kunde det bli så här" i en intervju i DN:

http://www.dn.se/nyheter/politik/risk-att-s-star-infor-okenvandring-1.1207704

2010-11-13 @ 12:29:51
URL: http://www.ljunggren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0