Påminnelse om jobb, tillväxt och investeringar

Sverige är fortfarande ett bra land att leva i, men fler och fler möter stängda dörrar. Det finns för få jobb att söka. Ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta. Antalet långtidsarbetslösa har ökat dramatiskt - nästan var tredje arbetslös är i dag långtidsarbetslös. Ekonomin går med underskott när skatten sänks med lånade pengar. Klyftorna mellan människor ökar. Vi vill vända utvecklingen.

 Långtidsarbetslösheten biter sig fast och måste bli en central del av den ekonomiska politiken. Sätt upp mål om att långtidsarbetslösheten och gör en åtgärdsplan.

 Satsa på utbildning och omskolning så att människor får möjlighet att lära nytt så att de kan ta de nya jobben när ekonomin vänder. Gör ett IT-kompetsens lyft. Investera i klimatsmarta lösningar, bygg bort bostadsbristen och bygg miljövänligare. satsa på infrastruktur, i forskning och i utbildning. Det ger fler företag och nya jobb.

 Fler jobb betyder bättre ekonomi. Då kan vi höja kvaliteten i sjukvården och skolan – och minska de ökande klyftorna. Det är smartare att lösa problem tillsammans än att ställa yngre mot äldre, sjuka mot friska, män mot kvinnor och arbetslösa mot dem som har jobb. Sverige tjänar på rättvisa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0