S-kvinnor vill ha en feminist, men det räcker inte

När S-kvinnorna i Skövde diskuterade partiledningsfrågan tryckte flera medlemmar på kravet om att vi får en feminist.

Dvs någon som ser strukturerna i samhället, att männen är överordnade kvinnorna, och är beredd att gör något åt det.

Ett viktigt krav men som givetvis måste följas upp, det får inte vara läpparnas bekännelse bara för att vi slagit fast det på en kongress.

Ett viktigt steg i detta arbete är att S-kvinnorna blir representerade i valberedningen som väljs av förtroenderådet på lördag.

Många tror att valberedningen ska presenteras i morgon av partisekreteraren Ibrahim Bayland. Men han ska ”bara” presentera ett förslag, det är förtroenderådet som beslutar. Varför skulle annars 100-tals ombud från hela Sverige åka till Stockholm en lördag, om allt redan är bestämt?

Nästa viktiga fråga är att alla i partiledningen ska ställa sina platser till förfogande. De som tror att det räckte med drottningoffret, att Mona avgår, har missuppfattat stämningen i partiet. Dessutom är det vikigt att framhålla att partiledare och partisekreterare ska vara man och kvinna.

Så om vi mot förmodan får en man som partordförande så bör partisekreteraren vara en kvinna och tvärt om.

Vi diskuterade namn också och kom på många bra kvinnor som är lämpliga partiledare. Vi är förvånade att det nu tas för givet att partiet inte är moget för en kvinna. Att vi ”testat” men nu ska vi återgå till trygga hörnet och göra som vi alltid har gjort (det var bättre förr….. och allt det där) 

ab exp


Kommentarer
Postat av: Johanna

Men hallå? Socialdemokraterna är ju ett feministiskt parti? Det är klart att partiledaren är en feminist? Det är ju lika korkat krav som att säga "den nya partiledaren ska vara röd".

2010-11-30 @ 14:44:12
Postat av: Monica

Just det. Det är därför jag skriver att det inte räcker med kravet att vara feminist. Håller med dig

2010-11-30 @ 14:45:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0