ska vi börja med semifinaler till partiledardebatterna, så att de inte blir så långa?

Mona Sahlin inledde partiledardebatten om de fruktansvärda illdåden i Malmö. Hon menade att det sätter skräck i Malmöborna och att det inte är ett integrationsproblem, det är ett problem som berör oss alla. Vi måste alla ta avstånd från dessa idiotiska skott.  Det är precis som Mona Sahlin mycket riktigt påpekade så finns det för mycket illegala vapen.

Det kändes märkligt och overkligt att Jimmie Åkesson i sin replik ville förminska brotten i Malmö till ett integrationsproblem. Men det är kanske inte så konstigt eftersom han byggt upp hela sin retorik och delar av valsegern genom att påstå att det handlar om uppgörelser mellan olika gäng. Dessutom kändes det obehagligt att han i alla sina inlägg fortsatte att göra skillnad på folk och folk beroende på var de är födda. Att han försöker köra in kilen mellan äldre och nyanlända. Han verkar inte veta vare sig vad de flytt ifrån eller hur mycket många av våra invandare faktiskt bidrar till tillväxten i Sverige. Han ville gärna hålla fast vid martyrrollen och beskrev att han använt halva sitt liv för att komma in i Riksdagen. Partiledare från Hägglund och Ohly tog avstånd från Åkessons resonemang om att ställa grupp mot grupp.
Mona Sahlin tog även hon starkt avstånd eftersom Sverigedemokraterna är sprungna ur vitmakt och har en rasistisk historia, ett enfaldigt parti med en enda agenda att attackera invandring.

I övrigt måste jag säga att partiledardebatten mest gick ut på att Moderaternas Reinfeldt och hans småpartier skulle skryta över hur bra det går för Sverige.

Det verkar inte som om de inte har en aning om att vi har en arbetslöshet på över 8%, att utanförskapet ökat med 70 000 personer och att klyftorna ökat. Eller så bryr de sig inte.

Jag började faktisk tänka på låten ”vi har det bra, bra här bak i bilen…”, det kändes som den borgerliga regeringen sjunker ner i baksätet inte bryr sig så mycket om hur det går bara de får åka omkring där i den mjuka soffan. Reinfeldt kör kanske men vill absolut inte ligga i framkant när det gäller den gröna omställningen

Jag saknade hettan i partiledarnas inlägg, jag saknade de konkreta förslagen som skulle kunna leda till fler jobb, jag saknade åtgärderna som skulle leda till mindre klyftor och att sjuka ska få en värdigt bemötande, även om Hägglund nämnde något om det kom han aldrig in på stupstocken och utförsäkringskedjan som de infört.

Ganska slätstrukna inlägg.i takt med att tiden gick

Partiledardebatterna blir alldeles för långa med 10 minuters anförande för 8 partiledare med 20 miniters repliker på var och en. Det är svårt att hålla engagemanget uppe.

Om det inte varit för allvaret i Sveriges framtid skulle jag kunna tänka mig att skoja lite.

 Lek med tanken om att dela upp debatterna i kvartsfinaler, semifinaler och finaler??? Svårt bara vem som ska avgöra vilka som går vidare. Om det ska vara applåderna, voteringar eller om talmännen ska får utgöra jury


dn svd ab expr

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0