Vadå ingen given kandidat

50 talet gubbar och en handfull kvinnor nämns nu som efterträdare till Mona Sahlin.

Jag kan räkna upp ett hundratal duktiga drivande, kunniga, idébärande kandidater och det är fantastiskt bra att vi har så många med bred erfarenhet, stort kontaktnät och är duktiga kommunikatörer. Ändå hör jag många uttalanden och läser påståenden om att det är så förfärligt att ingen säger ja.

Med all respekt för att det kräves snabba besked men någon jävla ordning (ursäkta plagiatet) får det väl ändå vara.

Nu måste vi respektera den demokratiska processen, nu måste det finnas en anledning, en nytta med att vara medlem i ett parti.

Nu ska vi först utse en valberedning. Sedan måste medlemmar i S-kvinnor, s-föreningar, SSU-kommuner, arbetarekommuner och partidistrikt ha möjlighet att nominera kandidater till ny partiledning.

Och jag förutsätter att fler ställer sina platser till förfogande. För det är väl ändå inte så att de som krävde att hela partistyrelsen skulle ställa sina platser tillförfogande nöjer sig med ett drottningoffer. Jag vill se minste lika många spekulationer om vem som ska bli partisekreterare. Och jag förutsätter att det blir en man och en kvinna som blir ordförande respektive partisekreterare


Dn svd 2 gp expr ab 2


Kommentarer
Postat av: Monica Jacobsson

Håller verklgien med om varje ord du skriver.

Så många som skriker efter nystart, nytänkande och allt man kan tänka sig osm börja på ny...

Det vore klädsamt om några flera funderde över sin roller och vilka insatser de gjort för att vi skulle ha blivit lyckosammare i valet.

Om vi ska skylla allt på en person så tror vi ju inte ens på våra egna värderingar

2010-11-16 @ 09:37:23
Postat av: Johnny

Vi har haft mer än tillräckligt med könskvoterade "kärringar" inom S, Mona Sahlin och Carin Jämtin är skräck exemplen. Vi minns idiot slogans som "var annan damernas", vilket bullshit! Låt Gudrun Schyman köra sin ny radikala feminism som är världens löjligaste politiska rörelse. Enbart kompetens skall gälla, ingen könsdiskriminering.Den dagen det dyker upp en exceptionell kvinna av Margaret Thatchers kaliber, toppen. Då väljer vi henne.

2010-11-16 @ 10:01:44
Postat av: M. E.

Varför kan det inte bli en kvinna som ordförande och en man som partisekreterare?

2010-11-16 @ 12:05:16
Postat av: Johan

2010-11-16 @ 16:29:28
Postat av: Christoffer Jonsson

Är du helt seriös i att du tycker att uteliggare ska få smartphones?

2010-11-16 @ 21:09:21
URL: http://www.eastbirch.blogspot.com
Postat av: Bengt-Åke Karlsson

Ett steg fram och två tillbaka. Vi får hoppas att valanalysen inte bara ägnas åt navelskåderi och att skylla på Mona. Bland de synpunkter som kommit fram är att draget i valrörelsen kom sent, men att vi inte stannar av utan håller tempot framöver. Det finns många hoppfulla även nu. Så löd en text jag var med och utformade dagen efter valet på LO i Hjo.Nu har vi inte bara förlorat valet utan på eget initiativ även ledningen av oppositionsmakten. I en situation där regeringen sitter med SD i knäet är det en inte helt oväsentlig position. Dessutom har vi lämnat över till moderaterna att stoltsera som arbetarparti.Vi kommer aldrig att få svaret på om vi vunnit valet utan blocksamarbete, men det är sannolikt att samma individer som nu skulle utdelat samma kritik om vi förlorat i denna situation.Att i ren panikångest välja det sämsta och minst demokratiska alternativet med nödslakt på partiledaren är ett svek mot alla väljare som röstade på Mona just för hennes erfarenhet och skicklighet att debattera i valet. Dessutom hade många sett fram emot just henne som Sveriges första kvinnliga statsminister, även om det inte blev så i år. Risken finns att flera av dessa nya nu vänder oss ryggen.Vilken tur att vi inte vann valet med så dålig politik och partiledare...?Bengt-Åke Karlsson2010-11-17 @ 10:38:33
Postat av: Dirk Hansson

Nämn några. Det verkar vara legio att säga att det finns massor med bra kandidater och att man ska förändra partiet. Men ingen nämner några konkreta namn eller idéer.

2010-11-17 @ 13:21:37
Postat av: Björn

Dirk Hansson:Sommestad som partiledare och Österberg som partisekreterare.Andra namn som borde få mer inflytande:

Marika Lindgren-Åsbrink

Kajsa Borgnäs

Anders Lago

Karl-Petter Thorwaldsson

Evin Cetin

2010-11-17 @ 15:51:11
Postat av: Sture Svensson

Jag tycker Ylva Johansson

2010-11-17 @ 16:36:58
Postat av: Ann Svensson

Har du sett Monica att du är på Sti-Björn Ljungrens lista på tänkbara kandidater

http://www.ljunggren.com/

Han toppar med Mickal Damberg men visst vore det bra med en kvinna igen, så att det inte blir en parantes

2010-11-17 @ 16:42:46
URL: http://www.ljunggren.com/
Postat av: Bengt Nilsson

Ja, Lena Sommestad är den rätta på den här posten tycker en partifri och betongfri röd gråsosse!Bengt Nilsson

2010-11-17 @ 16:57:53
Postat av: Svennis

Varför glömmer alla Elvy Söderström från Övik? Kommunalråd i tung industriort, politisk mångbegåvad, hör i dag till de mest betrodda i partiet.

Apropå smartphones till uteliggare. Du tror inte att dom snabbt skulle bytas bort mot mer trängande behov?

Får dom en ny i så fall? Kan bli ganska dyrt i längden.

2010-11-18 @ 12:51:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0