budgetdebatt om jobbstopp och skillnader på folk och folk

Tillväxten är hög och det går bra för Sverige började Anders Borg med i budget debatten. Jovisst men det går inte bra för alla. Klyftorna ökar, barnfattigdomen har ökat och arbetslösheten är fortfarande skyhög, långtidsarbetslösheten biter sig fast, sjuka människor utförsäkras från sjukförsäkringen trots att de är sjuka och uppsägningarna i välfärden fortsätter.  Ändå finns inga nya förslag för fler jobb, det är inga nya förslag för att förbättra sjukförsäkringen och det är inga mer resurser till kommunerna.

Arbetslösheten visar på fortsatt jobbstopp. Inte förrän 2014 är regeringen nere på den arbetslöshetsnivå på 6 procent som rådde 2006. Trots att långtidsarbetslösheten bedöms vara fortsatt hög, vidtar regeringen inga nya åtgärder.

De offentliga finanserna väntas visa överskott från 2012 och fram till 2014, men kommunsektorn väntas gå med betydande underskott hela mandatperioden.

 

Uppsägningarna i den kommunalt finansierade välfärden har enligt regeringens egna bedömningar varit cirka 20 000 anställda mellan 2007 och 2009 och väntas bli 15 000 i år (2010).

Tragiskt att Sverigedemokraterna så tydligt sköt ut sig genom att påstå att Sverige skulle må bättre med stängda dörrar. Sverige berikas av mångfald och olika kulturer, det är en tillgång. Debatten tog en tråkig vändning när Sverigedemokraten gick upp i talarstolen. Jag respekterar deras åsikter, 5% av befolkningen har valt dem. Men jag delar inte uppfattningen att människor kostar. Alla ska vara med i samhället, vi  tjänar inte på inskränkthet .eller att köra in kilar i samhället. Håll ihop, dra inte i sär

utredarna claeskrantz ifmetall ab EXPRESS dn svd


Kommentarer
Postat av: emil

Nästan tre fjärdedelar av svenskarna, 73 procent, anser att invandring och integration är ett stort problem i Sverige. Dessutom tror nästan hälften att forskare och andra experter på området ger en missvisande bild av problemet. Det visar en ny undersökning från Novus.

2010-10-12 @ 16:55:25
Postat av: Barbro Markström

Visst kostar människor pengar. Det är bland annat DET som skatten går till.Men det är inte enbart kostnader för människor utan också inkomster som genereras, i form av köpkraft.

Detta i sin tur genererar jobb.

Fast det är klart varorna kanske bara är till för de som har jobb och kan betala överpriser för dagligt behov.Att ett politiskt parti inte förstår principen bakom hur ett samhälle fungerar och dessutom går ut diskuterar det i riksdagen utan att ha konkreta argument att komma med.

Jag finner det lite underligt minst sagt.

2010-10-12 @ 17:56:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0