Skotten i Malmö berör oss alla

Varför denna handfallenhet över det fruktansvärda brott som begås i Malmö och som sätter skräck i befolkningen? Detta är en händelse i vårt land större än på Lasermannens tid. Men  statsministern gör inget. Han gör för övrigt ingenting åt att klyftorna ökar i samhället. Jag har flera gånger hört honom säga att det måsta vara större skillnader, incitament och drivkrafter. Undrar om han tycker det även om det är på bekostad av ökad orolighet, brottslighet och främlingsfientlighet?

Vi har en regering som lägger grunden för egoismen och att ”mycket vill ha mer” istället för ”av var och en efter förmåga åt var och en efter behov” och denna regering har fått Svenska folkets stöd. Dessutom fick ett främlingsfientligtparti plats i Riksdagen. Ett parti som byggde hela sin grund på att skapa oro inför det ovana, ställa grupper mot varandra osv.

Sverigedemokraterna blev väldigt starka i Skåne bland annat för att polisen i våras hela tiden hänvisade till att skottlossningarna i Malmö var gäng som besköt varandra i olika uppgörelser.

Nu efter valet målas en helt annan bild upp. En teori om en ny laserman. Stämmer de uppgifterna har Sverigedemokraterna blivit invalda på felaktiga grunder. Eftersom skotten i Malmö inte är ett integrationsproblem, utan ett problem som berör oss alla. Fast det har de blivit i vilket fall som helst eftersom de i sin retorik ställt äldres trygghet mot invandares trygghet. De har till och med påstått att invandringen kostar för mycket pengar. Trots att de som kommer till oss är mer benägna att starta företag, många har utbildning redan när de kommer och de bidrag efter förmåga, precis som vi alla ska göra.

Dags för oss alla att inse allvaret i att dra isär ett samhälle. Riskerna med att tycka 8% arbetslöshet är helt OK är oerhört allvarligt för den Svenska modell vi en gång byggde upp. Med solidaritet, rättvisa och jämlikhet som rättesnöre

Berit Högman dn Reepalu expressen aftonbladet 2 Bjereld kent persson (m) Peter Andersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0