Beklagligt att centerpartister är så ointresserade av fakta

Återigen har jag varit med på en debatt där centern fortsätter ljuga om vår politik.

Återigen har jag fått vara mycket TYDLIG hur en stadsbudet görs och hur kommuner kompenseras i den så kallade finansieringsprincipen.

Åter igen har jag fått berätta om att kommunerna blir kompenserade till sista krona.

Det handlar om ungdomsarbetslösheten som är den näst högsta i Europa, trots att de andra länderna också har kris. Det handlar om den subvention som den borgerliga regering gjort för arbetsgivare som redan har ungdomar anställda. En mycket dyr reform som inte givit ett enda nytt jobb. Eftersom den metoden uppenbarligen inte fungerat, vill vi använda pengarna mer effektivt och riktat till de som verkligen behöver det. Därför tar vi bort arbetsgivaravgiften helt för de arbetsgivare som anställer en arbetslösungdom. Redan när vi lade förslaget skrev vi om finansieringsprincipen och dess redovisningsform dvs den inkluderade nettoredovisningen.

Ända har centern inte förstått, eller ännu värre har förstått men vill att deras lögn ska leva vidare. För det kan väl inte vara så att Maud Olofsson och hennes medarbetare inte kan läsa budgetar? Hur som helst så lät de Annie Johannson få sprida lögnen i en så kallad rapport i våras. Redan samma dag var Sven-Erik Österberg ute och berättade sanningen om vårt förslag nämligen att kommuner och landsting blir kompenserade.

Ändå väljer centern fortsätta att pådyvla oss denna lögn. Det är mycket trist att de inte vill/kan/orkar läsa våra förslag.

I dag fick lögnen leva vidare genom Ulrika Carlsson i Skövde. Det är möjligt att hon har fått ett central uppmanig om att ljuga eller så har ingen berättat för henne om kompensationen som görs till kommunerna, landstingen, försvaret och de övriga statliga myndigheterna.

Men jag beklagar djupt att de väljer att lägga sig på den låga nivån.

Den som vill kan gå in på riksdagens hemsida och läsa vår fantastiska rödgröna motion. Vill ni inte läsa hela så läs rutan sidan 94-94 så ser ni hur det budgettekniskt går tillväga att göra denna kompensation. Om konsoliderade offentliga sektorn.

 

Alla behöver inte vara ekonomer eller älska att läsa budgettabeller. Men de som ljuger om vår budget behöver kunna redovisa varför de gör det.

Vi har på fötterna. Vi finansierar våra förslag.

 

Men det viktigaste är att ungdomarna får jobb och möjligheter, att vi vågar investera för framtiden och att ungdomar får hopp igen.

ab 2 dn debatt svd debatt expr


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0