För en gång skull fick de stå till svars – då blir det snyftreportage i tidningarna

Valrörelsen har varit en räkmacka för sittande regeringen. Journalister har tassat försiktigt och undrat försiktigt vilka frågor de kan få ställa.

När regeringens partiledare äntligen ställs till svars och utfrågare inte ger sig. Så som skedde i TV4 under tisdagskvällen. Då blev partiledarna arga och inte bara det, kvällstidningarna ska genast tycka synd om statsministern och dess vice, utbildningsministern och socialministern.

Denna massiva attack som pågått under en längre tid på de rödgrön i media, borgerliga tyckare och från Svensk näringsliv, Handelskammare, företagarna, skattebetalarnasförening, den nya välfärden och alla de anonyma bidragsgivarna med fler har naturligtvis fått effekt.

Tragiskt att se de kalla högervindar som drar fram över Sverige. Det kommer att få förödande konsekvenser för de som har det svårast. Det blir ökade klyftor, mindre sammanhållning och färre chanser som följd.

Det fungerar med en kritisk media mot arbetarrörelsen när vi styr landet. Men om media och allt kapital ska fortsätta granska bara oss trots att det borde vara regeringen som granskas också, då blir det helt fel balans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0