IG Björklund

 

I Skaraborg har vi sällan känt igen den svartmålning som Björklund målat upp för att han ville backa bandet för skolan. Efter fyra år med Björlund vid rodret har det tyvärr blivit sämre

 Förskolan dräneras på resurser som istället går till verksamhet utan insyn och krav, genom införandet av vårdnadsbidrag och barnomsorgspeng.

På ett år har antalet lärare minskat med 3 000 personer enligt Skolverket.

Orimliga krav på barnen att redan i elvaårsåldern välja ämnen som gör att elev senare inte får blir fortsatta möjligheter att studera.  Kunskapskraven och därmed möjligheterna att gå vidare har sänkts på de yrkesförberedande gymnasieutbildningarna.

Komvux har dragits ner med 20 000 platser och utbyggnaden av högskolan har stoppats, trots lågkonjunktur och stora ungdomskullar.

25:4-regeln som gav möjlighet även för dem med arbetslivserfarenhet att komma in på högskolan är borta. Numera har högskolebetyg ett bäst före datum, de som har betyg som är åtta år gamla och vill söka sig till högskolan gör sig inte besvär.

Istället för en kunskapsskola för alla, där ambitionerna och förväntningarna är höga på alla ungdomar, håller en sorteringsskola på att växa fram. Regeringen tidigarelägger de val som varje elev måste göra, och valen får allt större betydelse. Efter regeringens fyra år finns det färre möjligheter att gå vidare om man inte valt ”rätt” utbildning från början och färre utbildningsplatser att söka till.

Den senaste mandatperioden har den borgerliga regeringen prioriterat sänkt skatt före utbildningens kvalitet. Skatterna har sänkts med närmare 100 miljarder kronor. Resultatet är tydligt: omkring 25 000 färre jobb i skola, vård och omsorg. Vår prioritering är den motsatta. Satsningar på skolan och utbildning gör före fortsatta skattesänkningar.


ab 2

expr 2

DN

svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0