Klyftorna har ökat – Reinfeldt blundar

 

 

Visst studsade de flesta av oss till när Reinfeldt påstod att klyftorna inte ökat under hans tid som statsminister.

 Flera har hört av sig om det märkliga påståendet,  han tydligen inte har en aaaaaaning om vad hans politik lett till.  Människor som idag är långtidsarbetslösa får det bara sämre och sämre. De som dessutom är både och sjuka tvingas till socialbidrag och de flesta av oss vet väl att socialbidragen ökat i 8 av 10 kommuner.

Regeringen har genomfört massiva skattesänkningar till dem som har det bäst. Det har skett på bekostnad av välfärden och solidariteten i vårt land.

 De senaste fyra årens politik har gett lika mycket till den procentenhet som tjänar mest (cirka en miljon kronor eller mer) som till 25 procent av svenska folket tillsammans.

 

De förslag om nya inkomstskattesänkningar – á 15 miljarder kronor – som de borgerliga partierna föreslår ger lika mycket till den tiondel som tjänar bäst som till 60 procent av svenska folket tillsammans. (källa: RUT)

 

Arbetslösheten har ökat kraftigt. Arbetslösheten oktober 2006 (säsongsrensad): 316 500. Arbetslösheten juli 2010 (säsongsrensad): 423 100. Totalt har det därför blivit 100 000 fler arbetslösa på fyra år. (källa SCB/AKU)

 

Barnfattigdomen når i dag rekordnivåer och beräknas öka med närmare 50 procent mellan år 2006 och år 2010. Vart sjunde barn lever i dag under fattigdomsstrecket.

 

 

Vi rödgröna har starkt stöd för en politik med mer rättvisa skatter som kan finansiera vår gemensamma välfärd.

 

 

 

ab expr dn svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0