Krisgrupp i all ära men vänta inte med debatten

Befinner min just nu på Nordiska Rådets möte i Malmö. Naturligtvis har vi på vårt socialdemokratiska gruppmöte diskussion med våra Nordiska vänner om det Svenska valet.

Partikompisarna i Danmark, Norge, Island och Finland är bedrövade över valresultatet.

Men de ger oss också stöd och goda råd på hur vi ska resa oss igen. Till exempel så fick Arbeiderpartiet i Norge endast 24% av rösterna i  2001 års val.

De börjad edet tålmodiga arbetet med att bygga upp partiet i grunden och de lyckades ta tillbaka regeringsmakten. Deras råd löd börja debatten omedelbart. Vänta inte på att någon krisgrupp ska komma med frågor eller påståenden om hur valet gick. Låt debatten ta fart och se till att ha med klass, kön och etnicitetspekterna i diskussionerna.

Hittills har vi varit det land i Norden som hållit borta rasismen från parlamentet. Det ligger mycket i det som Mona Sahlin sa på valnatten om att kampen mot främlingsfientligheten inte slutar nu. Det är ju nu det tar fart på riktigt när de kommit i i Riksdagen.

Vi har en lång politisk debatt framför oss. Hur bygger vi upp vårt parti, hur återskapar vi förtroendet? Vi har ett uppdrag och vi har idéerna om möjligheternas land och jämlikhetens samhälle.

Jag blir både stärkt och peppad av att diskutera med partikompisarna i Norden

dn Dagens arena om plånboksvalet, om ledaren och gråt inte organisera er


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0