M saknar jobbpolitik som fungerar

Det är klart att det går att skylla allt elände antingen på sossarna eller också på krisen. Men det kan också vara på sin plats att vara lite ödmjuk över att ha misslyckas över den viktigaste frågan dvs jobben.

Att Arbetslösheten ökar, socialbidragen ökar och införandet av vårdadsbidrag har gjort moderatregeringen till det enda RIKTIGA BIDRAGSPARTIET, men de får god hjälp av sina borgerliga bröder.

Socialstyrelsen presenterar nya siffror som visar att socialbidragen ökar. Socialbidragen ökade under de första två kvartalen 2010 i åtta av tio av landets kommuner. Under de två första kvartalen 2010 har det betalats ut 4,8 miljarder kronor i socialbidrag vilket är en ökning med över en miljard kronor jämfört med samma period år 2006.

 

Att det varit kris är väl knappast någon förklaring, eller sa moderaterna att de skulle uppfylla sina vallöften endast om det var högkonjunktur hela tiden? Den andra bortförklaringen vi ofta får höra är att det är sossarnas fel. Men det var väl knappast okänt för moderaterna att s styrde förra mandatperioden så även det borde de väl ha haft med i sina beräkningar när de påstod att de skulle fixa jobben.

 

Det ökade bidragsberoendet är resultatet av den borgerliga regeringens politik. Genom att misslyckas med jobben, slå sönder a-kassan och försämra sjukförsäkringen tvingas många söka sig till socialkontoren.  Nu krävs det en politik för fler jobb, en fungerande arbetslöshetsförsäkring och en mänsklig sjukförsäkring.


ab Marika


Kommentarer
Postat av: Niklas

Nej den fungerar ju jätte bra?

Jobb som man tvingas söka för att inte mista allt visar sig ändå i slutändan på att man hamnar hos inkasso och kronofogden.(M)Det nya arbetarpartiet - För företagen

Inte är det för oss på fältet / golvet iaf...

2010-09-08 @ 11:01:20
URL: http://socialbidragare.blogspot.com/
Postat av: Tharand

Dessutom förutsätter den sänkta löner.Jag emigrerar om alliansen vinner valet...http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.441190-regeringens-jobbpolitik-forutsatter-sankta-loner

2010-09-08 @ 16:50:15
URL: http://tharand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0